Welkom!

Samenvatting Basic Google Analytics training

De Basic Google Analytics training is afgerond. Het certificaat is binnen en je weet je weg te vinden door alle rapporten van Google Analytics. Nu is het zaak om Analytics een standaard onderdeel van je werkzaamheden te maken.

Om echt een ster in Google Analytics te worden, raad ik je aan om voor jezelf elke week op een vast moment een half-uurtje in te plannen. Hiermee verplicht je jezelf om de tool weer eens te openen en de rapporten door te lopen. Via onderstaande button kun je de presentatie van de training downloaden. Die kun je zo makkelijk als naslagwerk gebruiken.

Maar wat kun je nu waar vinden?

Analytics heeft veel rapporten en laat veel data zien. Zoals je leerde tijdens de training zit er een zekere structuur in die weergave. Onderstaande afbeelding herken je vast nog wel uit de presentatie. Gebruik de afbeelding vooral wanneer je op zoek bent naar specifieke inzichten. Zo weet je waar je moet beginnen met zoeken!

Deel je kennis

Aan het eind van de training hadden we het over dashboards. Een handige tool van Google Analytics om informatie vanuit verschillende rapporten in één overzicht te plaatsen.

Tijdens de training daagde ik je al uit om na te denken over dashboards die interessant zouden zijn voor jou. Bijvoorbeeld om op wekelijkse of maandelijkse basis te bekijken. Maar als kenner van Google Analytics kun jij nu ook je collega’s aan inzichten helpen. Ga daarom eens in gesprek met collega’s van social media of sales.

Zoals je bij de praktijkoefeningen al merkte,  is Google Analytics op verschillende niveaus te gebruiken. Je bent nu in staat om de basiselementen van Analytics te gebruiken, maar daag jezelf zeker uit om de volgende stap te zetten. Neem alvast eens een kijkje op de blog van Analyticsgoeroe Simo Ahava!

Veel plezier met Analyseren!

Klik op de button hieronder om de slides te downloaden: