Aanpak & Werkwijze
De uitdaging: duizenden pagina’s SEO-technisch goed structureren. Deze pagina’s vielen onder een nieuw beleid met een nieuwe schrijfstijl. De ‘oude’ pagina’s bleven echter ook benaderbaar. Deze pagina’s hadden in het verleden autoriteit en rankings opgebouwd in Google en andere zoekmachines. Met als gevolg dat de oude pagina’s boven de nieuwe pagina’s rankten in de zoekmachines. De uitdaging was om ervoor te zorgen dat de nieuwe pagina’s niet in conflict raken met de oude pagina’s.
Doel:
- De nieuwe pagina’s – volgens het nieuwe beleid – ranken goed op het focuszoekwoord, en raken niet in conflict met de huidige pagina’s.
Om dit doel te bereiken hadden we vier maanden de tijd met een team van 3 ervaren SEO-ers met elk een eigen expertise binnen SEO: Content, Techniek en Architectuur. Vooraf hebben zij een helder plan uitgedacht waar ze naartoe wilden, hoe ze dit gingen aanvliegen en uiteraard welk resultaat ze wilden behalen.
De focuspunten:
- Awareness voor SEO & probleem erkenning
- Probleem oplossen
- SEO-kennis van de medewerkers verbeteren
- Duurzame oplossing bieden
We hadden te maken met grofweg 50-100 betrokken medewerkers die rondom de website werkzaam waren. Dit waren redacteuren, analisten, developers en diverse managementlagen.
Terwijl we werkten aan onze focuspunten hebben we diverse andere SEO-vragen opgepakt. Dit zorgde voor een breder draagvlak en daarbij een beter resultaat.
Uiteindelijk hebben we een zeer compleet document opgeleverd met een ondersteunend procesmodel dat de Belastingdienst voorziet van een duurzame oplossing, zowel functie- als afdelingsgericht. Het is een stappenplan met bijbehorende acties, stappen, controles en verantwoordelijkheden.
Onze opdrachtgevers bij de Belastingdienst zijn enorm tevreden met onze adviezen. En ons SEO team is ontzettend trots op het resultaat dat zij in 4 maanden tijd hebben weten te bewerkstelligen!