Sport & Sportbranche

Slide background

blank

Online Marketing

in de

Sportbranche

Online Marketing in de Sportbranche

Sportbranche

Wanneer je in de sportbranche actief bent weet je als geen ander dat het zich kenmerkt door snelheid en dynamiek. Daarbij speelt emotie vaak een grote rol. Je hebt met fanatieke fans te maken en met liefhebbers van de sport. Hoe kan je met online marketing deze kernmerken optimaal combineren? Meerdere online marketeers van PauwR zijn afgestudeerde Sporteconomen en weten als geen ander hoe dit moet met de mogelijkheden die online marketing biedt.

Referenties Sportbranche

Dennis heeft mij en collega’s van de Supportersvereniging Ajax in een korte cursus enorm goed op weg geholpen met Google Analytics. Gericht op onze doelen, met veel aansprekende praktijkvoorbeelden op basis van ajaxlife.nl. Simpel, doeltreffend, concreet en met oog voor onze wensen. Na de cursus helpt hij ons praktisch en op maat de opgedane kennis toe te passen.

Erol Erdogan, Supportersvereniging Ajax en AjaxLife.nl (94.000 leden)

Krachtige online sportmarketing

 • Effectieve AdWords campagnes
  Continue optimalisatie voor een continue aanwezigheid
 • Uitbreiden aantal fans 
  Door op Social Media te targeten op de juiste profielen
 • Bezoekers helpen te converteren
  Optimaliseren landingspagina’s door bottlenecks te lokaliseren en weg te nemen
 • Maximale zichtbaarheid campagne
  Een sponsoring activeren of event aanjagen via social media en bannering
 • Snel inspelen op ontwikkelingen
  Real-time adverteren met bijvoorbeeld Twitter, inspelen op actuele gebeurtenissen als wedstrijden of uitslagen

Veel gestelde vragen:

Allereerst onze sportachtergrond en meer dan 10 jaar ervaring en groot aantal referenties in de sportbranche. Daarnaast onze snelheid van werken, omdat campagnes vaak een korte ‘time-to-market’ hebben waar timing belangrijk is. In de sport is emotie belangrijk. Onze sportmarketeers begrijpen dat en spelen daar altijd handig en snel op in.

Ja. Sterker nog, Pieter Voogt, oprichter, is bedenker van de OAS Index die is gepubliceerd in SponsorTribune. De OAS Index meet in welke mate een sportsponsor zijn sponsoring online activeert. Meer weten? Bel Pieter op 020-262 0332.

Nee. Vooralsnog hebben we daar nooit aanleiding toe gezien. We hebben zelfs tegelijkertijd gewerkt voor zowel Ajax als PSV. En we zetten ons altijd voor meer dan 100% in, met uiterste discretie waar het resultaten en data betreft.

Case: PSV FANstore

psv

Retargeting is een sterk middel om de conversie in webshops te verhogen. Aan de hand van verschillende doelgroepen en verschillende type banners wordt deze Retargeting campagne geoptimaliseerd. Deze case werd tevens gepubliceerd in Twinkle Magazine.

See-Think-Do-Care consumer journey model

Bereik potentiële klanten in elke fase van hun klantenreis
Een succesvolle sportcampagne start met het stellen van de juiste doelen. Elke fase van de klantenreis heeft zijn eigen KPI’s. En zijn eigen communicatieboodschap en ‘call-to-action’. Aan de hand van dit bewezen en over de hele wereld succesvol toegepaste framework stellen we een mediaplan op dat we vervolgens strak uitvoeren en continu optimaliseren.

blank

TIP:
Download nu gratis de Whitepaper: See. Think. Do. Hét model voor krachtige online marketing.

Welke doelen wil je bereiken binnen je sportmarketing strategie?

Stop met het verspillen van je mediabudget

 • Start je weg naar succes vandaag

  Laat onze specialisten en onze krachtige aanpak voor je werken. Bel direct met 020-2620332 of mail jouw vraag of probleem.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwerken met PauwR

 • Personal Marketeers

  Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt richten op je core-business.

 • Transparant en meetbaar

  Je weet altijd waar je aan toe bent en krijgt inzicht in alle resultaten.

 • Aanbevolen door klanten en partners

  Onze klanten zien ons als een zeer professionele organisatie waarmee het plezierig samenwerken is, flexibel en servicegericht en bovenal betrouwbaar.