bedankt-zoom

Verbondenheid & Gezondheid met een beetje extra PauwR

Een Great Place To Work, dat word je niet zomaar en blijf je ook niet zomaar. Bij PauwR staat verbondenheid en het fysiek en mentaal gezond zijn hoog op de agenda. Daarvoor lopen meerdere projecten met als doel Gelukkige & Gezonde PauwR People. Want goed in je vel zitten en doen wat je leuk vindt helpt je in je ontwikkeling en maakt je elke dag een stukje sterker en beter. Bij PauwR is onze missie niet voor niets: ‘Het ontwikkelen van onze mensen’. Altijd en juist nu. 

Een jaar lang werken we nu (april 2021) al massaal thuis en in juni 2020 schreef ik hier ook een blog over. Over thuiswerkplekken, jonge ouders en het behouden van onze cultuur. Zie dit als deel 2. Hoe blijf je naar lange tijd nog steeds verbonden? En hoe zorg je voor gelukkige en gezonde medewerkers? Ik neem je graag mee aan de hand van verschillende projecten.

Sfeer & cultuur

 

Natuurlijk kunnen we de ‘toevallige ontmoetingen bij het koffiezetapparaat’ niet helemaal digitaal vervangen. Maar met de Donut app binnen Slack doen we daarmee wel een poging. Voor het nóg informelere gedeelte organiseren we regelmatig digitale bingoavonden of pubquizzen, gehost door onze eigen medewerkers. 

Met carnaval, traditioneel een jaarlijks hoogtepunt, wilden we heel graag extra uitpakken. De professionele DJ / Entertainers ‘Fatguys’ hebben we ingevlogen om een privé carnavals feestje te geven voor alle ‘PauwR Rangers’. Iedereen was thuis met kinderen en partners verkleed en maakte er een groot feest van vanuit de eigen huiskamer. Om de sfeer erin te houden en de huizen mooi versierd te zien ontving iedereen een pakket van Rix Gastrobar voor ook dat natje en droogje. Daarmee steunen we ook direct de lokale horeca! #supportyourlocals

Verder sturen we met regelmaat pakketjes op naar onze medewerkers. De Paashaas is net langs geweest met eitjes, puzzels, een zalvend woord en overheerlijk zelfgebakken bananenbrood!

Paasbox zorgt voor verbondenheid

Mentale weerbaarheid

Onze Office Assistent zorgt voor de nodige hersenoefeningen. Dat wil zeggen; tips hiervoor delen we op ons intranet. Daarnaast lopen we met het hele bedrijf ommetjes, vanuit de gelijknamige app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Hiermee steunen we de Hersenstichting en gaan we virtueel de strijd met elkaar aan. Super tof om te zien hoe fanatiek sommige collega’s zijn of worden! 

In de zeer drukke maand maart hebben we daarnaast een ‘Energie Workshop’ georganiseerd om in deze uitdagende tijden extra te werken aan onze mentale gezondheid en veerkracht. De professionele coach van De Droomfabriek nam ons mee in de wereld van rust en het herkennen van je energienemers en energiegevers. Ademhalingsoefeningen en 1-op-1 in breakout sessies zorgden voor rustgevende maar ook breekbare momenten met collega’s. Juist in deze tijd is het heel belangrijk om, zoals Steven Covey zegt, ‘de zaag scherp te houden’. Dus juist in een drukke maand hebben we hier tijd voor vrijgemaakt. Hieronder een wordcloud van de reacties na afloop.

 

Energie Workshop output

Toekomstige werkplek, hybride werken?

Ons People & Culture team is verantwoordelijk voor het ‘nieuwe werken’. We zijn momenteel volop aan het onderzoeken hoe we straks terugkeren naar het nieuwe normaal. Communicatie, duidelijkheid, trots, plezier en vertrouwen staan daarbij centraal. Gaan we daarbij voor de ‘work anywhere’ aanpak of gaan we werken met bepaalde richtlijnen voor teamoverleggen en andere zaken? Daar zitten we nu middenin. Maar hoe dan ook kunnen we altijd een beroep doen op de veerkracht en flexibiliteit van onze collega’s, dus dat het goed gaat komen, daar vertrouwen we volledig op!

Meer weten over ons bedrijf of interesse in een uitdagende functie bij PauwR? Neem contact op of check https://vacatures.pauwr.nl/

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.