blikemstage

Elk talent telt

Binnen PauwR staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Van een traineeship tot aan een ‘One Page Personal Plan’. PauwR stelt iedereen in staat om te groeien. Vanuit dit gedachtegoed zijn we afgelopen jaar ook buiten PauwR gaan zoeken om te kijken of we nog meer mensen kunnen laten ontwikkelen. In onze zoektocht kwamen we uit bij JINC.

Waar zet JINC zich voor in?

JINC helpt jongeren op weg naar werk. Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Het mooie vanuit JINC en de samenwerking daarin is de win-win situatie. Kinderen leren wat nodig is voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Bedrijven zetten maatschappelijke idealen om in de praktijk en werknemers halen voldoening uit het delen van hun ervaringen. 

JINC werkt op basis van projecten. PauwR koos voor een Bliksemstage en de Sollicitatietraining. We nemen je graag mee in onze ervaringen! 

Sollicitatieskills oefenen

Namens PauwR mocht Managing Director Pieter Voogt een sollicitatietraining verzorgen voor 4e jaars VMBO leerlingen van Campus 013. In twee sessies van 75 minuten mochten twee groepjes leerlingen van verschillende opleidingen hun sollicitatieskills oefenen op Pieter en Renee, Senior Lead Recruiting & Matching van Rabobank. Andere directeuren deden hetzelfde bij de andere groepen leerlingen.

Jezelf kwetsbaar opstellen

Pieter was achteraf zeer onder de indruk van de intrinsieke motivatie van de leerlingen: “Ik moest eerlijk gezegd even door de in slecht Nederlands opgestelde brieven en CV’s heen kijken die de leerlingen hadden gestuurd om te solliciteren op (fictieve) vacatures. En in de klas gedroegen sommigen zich ook niet altijd volgens de daarvoor geldende regels. Maar het contrast was des te groter als je tijdens het gesprek doorvroeg op hun motivatie om te solliciteren. Daar kwamen steeds opnieuw zaken als ‘klanten blij maken’, ‘werken in een leuke team’ of ‘zorgen voor mensen of dieren’ naar boven. Een sollicitatiegesprek voeren, digitaal, met wildvreemde volwassenen én in het bijzijn van je klas- en schoolgenoten, dan ben je dus echt op je kwetsbaarst. En om dan toch je ware ambitie en gevoel te tonen, dat vereist lef.’

Niet alleen Pieter was daarvan ook de indruk. Ook zijn collega ondernemers en directeuren waren onder de indruk. Het initiatief van JINC werd niet alleen vooraf breed ondersteund, maar kreeg achteraf ook veel complimenten. Pieter Voogt: “Een netwerk en ervaring opdoen is ontzettend belangrijk bij de start van je loopbaan. Het is dan ook zeer toe te juichen dat een initiatief als JINC deze zaken ook bij doelgroepen brengt voor wie deze zaken minder vanzelfsprekend zijn. 

TikTok challenge

Hiernaast mocht namens PauwR Personal Development Coach Ayla Toonen samen met haar collega’s, Branding Specialist Christa van der Laan en Chapter Lead Creation Jelena Castelijns, een Bliksemstage verzorgen voor 2e jaars VMBO leerlingen van Campus 013. Gekeken naar de interesse van deze doelgroep hebben zij een programma ontwikkeld wat een duidelijk beeld schetst van Digital Marketing in combinatie met de dagelijkse bezigheden van de leerlingen. Hieruit ontstond een TikTok cursus die zij in twee sessies van 60 minuten aan twee groepen leerlingen presenteerden met als doel om zelf een TikTok challenge op te nemen voor twee van onze klanten. 

Voor de klas staan als Digital Marketeer

Deze Bliksemstage digitaal verzorgen bleek een uitdaging. Maar ondanks dat de leerlingen het lastig vonden om bij de les te blijven, hebben ze uiteindelijk heel leuke filmpjes gemaakt én hebben ze een beter beeld gekregen van wat Digital Marketing nu exact inhoudt. Daarnaast hebben Ayla, Christa en Jelena zich verder ontwikkeld in het samenstellen van een lesplan en het (digitaal) verzorgen van de les!

Wij helpen JINC graag met het uitbreiden van hun goede werk. Wil je met jouw organisatie ook kinderen laten groeien, en zelf meegroeien? Bekijk hier de mogelijkheden. Vind jij het net als wij belangrijk jezelf te ontwikkelen en andere daarmee te helpen? Wil jij graag onderdeel uitmaken van ons team? Check dan onze vacatures!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.