Thuiswerkpakket PauwR

Op afstand van elkaar, maar enorm verbonden

De verspreiding van het coronavirus zorgde voor een enorme toevlucht in het digitaliseren van de samenleving. Alles moet het liefst zoveel mogelijk op afstand en online. Voor ons als digital agency zou je zeggen dat er niet veel verandert. Toch heeft ook deze bizarre tijd veel invloed op de manier waarop wij binnen PauwR samenwerken. 

Van bijna de een op de andere dag werd volledig thuiswerken het motto. Natuurlijk scheelt het veel dat de meeste van onze werkzaamheden zich online afspelen. Het overleggen, samenwerken en met collega’s en (potentiële) klanten in contact blijven vraagt daarentegen wel een verandering in onze werkwijze. 

Juist binnen zo’n hechte organisatie mis je dat menselijke contact. Je ziet je collega’s minder, mist mogelijk de structuur en moet wennen aan de nieuwe manier van werken. 

Het ritme van de nieuwe thuiswerkplek

Het vinden van een nieuwe structuur, werkritme en geschikte thuiswerkplek kan lastig zijn. Natuurlijk begint het bij een fijne werkplek. Zo kon iedereen apparatuur, stoelen en artikelen van kantoor ophalen, wanneer de eigen werkplek niet toereikend was. Met het opgestuurde thuiswerkpakket, inclusief teamfoto’s, werd zo de eigen werkplek verder ingericht.

Thuiswerkpakket PauwR

Uiteraard heeft ook je thuissituatie invloed op je werkplek. Dit is onmiskenbaar. De eerste maanden werd er veel aanpassingsvermogen gevraagd. Zeker van ouders. Kinderen mochten niet naar de opvang of naar school. Gelukkig start dat nu langzaam weer op, toch vraagt het veel van thuiswerkers. Ouders krijgen daarom de mogelijkheid om 10% van de contracturen te besteden aan de zorg voor hun kinderen. Het werk kan hierdoor flexibeler ingericht worden, zonder dat de werkdruk oploopt. Als kleine, leuke bezigheid hebben de kinderen allemaal hun eigen thuiswerkpakketje ontvangen. De enige eis die hen werd gesteld, was het maken van de mooiste kleurplaten.

PauwR kleurplaten

Qua organisatie zelf verandert er qua vergaderstructuur binnen PauwR weinig. We behouden onze gezamenlijke, nu digitale, dagstart met ieder team en hebben hier elke woensdag een XL dagstart met de hele organisatie aan toegevoegd. Daarnaast deelt het HR-team tips voor thuiswerken en hebben zij een spreekuur wanneer er behoefte is aan een gesprek of wanneer iemand ergens tegenaan loopt. 

Verbonden blijven op afstand

Ook merk je nu je zoveel thuis zit, hoe vanzelfsprekend die kleine, maar o zo fijne, (koffie) momentjes waren. De drempel voor een klein bijpraat momentje lijkt met de fysieke afstand groter geworden. Die kleine contactmomenten zorgen ervoor dat we met elkaar in contact blijven en bovenal met elkaar verbonden blijven. Het gaat vaak even niet over werk, maar juist over elkaar en het met elkaar zijn. 

De Slack app Donut biedt uitkomst. Het linkt verschillende collega’s aan elkaar voor een digitaal koffiemomentje. Op voorhand weet je niet aan welke collega je gekoppeld wordt waardoor je andere collega’s beter leert kennen. Leuk toch? 

Positiviteit in deze gekke tijd

Als organisatie hebben we veel stappen genomen en blijven we tijdens dit hele proces luisteren naar ons team. We motiveren elkaar en blijven positief. Die positiviteit was ook terug te zien in het Covid-19 pulse onderzoek. Aan de hand van verschillende stellingen werd gemeten hoe het staat met de verbondenheid binnen PauwR, de werk-privé balans en onze informatievoorziening. De uitkomst was erg positief!

Zo werd de werk-privé balans als erg goed ervaren, wat juist in een tijd als dit nog belangrijker is. Iedereen binnen PauwR heeft de mogelijkheid om in april en mei verlof op te nemen en hiervan 25% van de uren terug te vorderen. Want ook al ben je thuis, dan nog kan een dag vrij je erg goed doen

Naast deze balans scoorden we goed op de verbondenheid, de betrokkenheid en het vertrouwen in de organisatie en in collega’s. Super om dit terug te zien! Daarom sluiten we de week mooi af met een digitale pubquiz op onze vrijmibo, want structuur en verbondenheid blijft toch het belangrijkste ;-) 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.