Facebook zet vol in op e-commerce met Facebook Shops

Vanaf nu kunnen bedrijven nog eenvoudiger hun producten online verkopen dankzij de nieuwste feature van Facebook: Facebook Shops. Momenteel kan je de dienst op zowel Facebook als Instagram gebruiken en kunnen bedrijven producten aanbieden via pagina’s, stories en advertenties. Op termijn kunnen mensen zelfs direct producten bestellen vanuit Messenger, WhatsApp en Instagram Direct. Voor het opzetten en doorontwikkelen van Facebook Shops werkt Facebook momenteel nauw samen met bedrijven als Shopify, BigCommerce en WooCommerce.

blank

Meer mogelijkheden voor verkopers

Het is niet gek dat Facebook Shops juist nu wordt geïntroduceerd. Veel winkels verliezen namelijk veel omzet vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Facebook Shops biedt hiermee een extra mogelijkheid aan retailers om hun assortiment onder de aandacht te brengen. Elke retailer kan van deze nieuwe dienst gebruik maken, ongeacht de bedrijfsgrootte of het beschikbare budget.

Maak gratis je eigen webwinkel binnen Facebook Shops

Met Facebook Shops kunnen bedrijven gratis een eigen webwinkel maken waar mensen eenvoudig producten kunnen kopen of deze eventueel opslaan voor later. Producten afrekenen binnen Facebook Shops kan helaas alleen nog maar in de VS en gaat middels een creditcard. In andere landen moeten mensen voorlopig dus nog doorklikken naar de eigen webwinkels van de bedrijven. Bedrijven moeten sowieso over een eigen webwinkel beschikken als zij een Facebook Shop pagina aan willen maken.

Customize je Facebook Shops pagina

Facebook Shops biedt de mogelijkheid om de stijl en lay-out van de online shop naar eigen voorkeur te wijzigen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende collecties te maken welke vervolgens bovenaan de shop komen te staan.

blank

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Consumenten gebruiken WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram Direct hoofdzakelijk als communicatiemiddel met bedrijven. Via deze chatdiensten kunnen ze verdere ondersteuning krijgen en een bestelling volgen. Facebook geeft aan dat het uiteindelijk zelfs mogelijk wordt om een webwinkel te bekijken en vervolgens een aankoop te doen via een chatgesprek in bijvoorbeeld WhatsApp.

De komende maanden wordt Facebook Shops verder uitgebreid met live shopping features welke merken middels Facebook en Instagram live uitzenden. Verkopers kunnen de producten die ze willen tonen in de live-stream vooraf selecteren en komen onderaan in beeld. Op deze manier kunnen mensen gelijk de producten bestellen die ze in de livestream terugzien.

Hulp bij het adverteren op Facebook Shops of andere marktplaatsen zoals verkopen op Amazon of Bol.com? Neem contact op met de specialisten van PauwR, zij helpen je je verkopen te laten stijgen via (social) platformen!

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.