PauwR_Digital_Marketing_medewerkers

De flexibele organisatiestructuur van PauwR

Hoe werken jullie nu eigenlijk? En hoe zit jullie organisatie in elkaar? Vragen die we logischerwijs geregeld krijgen van klanten, leads en partners. Als je samenwerkt, wil je de partij waarmee je samenwerkt graag beter leren kennen. In deze blog beschrijven we onze huidige organisatiestructuur. Een organisatiestructuur die we begin 2019 ontwikkeld hebben om onze klanten nog beter te bedienen, efficiënter te werken en schaalbaar te zijn zodat deze geen belemmering vormt voor onze groei.

The PauwR Model

Medio 2019 hebben we onze organisatiestructuur aangepast. Gebaseerd op The Spotify Model hebben wij ‘The PauwR Model’ ontwikkeld. Een matrixorganisatie waarbij gemakkelijk multidisciplinaire teams gevormd kunnen worden. Een agile manier van werken om flexibel te blijven en snel resultaten te kunnen boeken voor onze klanten.

Een grafische weergave van ons organisatiemodel vind je hier.

Chapters

Organogram_PuawR

 

Chapters zijn teams samengesteld op basis van kennis en expertise. Tijdens Chapter Meetings (volgens het vergaderritme van Rockefeller Habits) bespreken we de voortgang op de doelstellingen, is er ruimte voor kennisdeling en helpen we elkaar bij de uitdagingen die we zien bij onze klanten. De Chapter Leads zijn verantwoordelijk voor de kennis, kwaliteit en innovatie binnen het Chapter.

Bij PauwR kennen we momenteel vier Chapters:

  • Chapter Branding
  • Chapter Creation
  • Chapter Performance
  • Chapter Strategy

Squads

Naast de Chapters is de organisatie opgedeeld in twee Squads. Daarnaast kennen we het Support en Talent Team. Aangezien klantenteams worden samengesteld op basis van deze Squads zorgt deze splitsing zorgt ervoor dat collega’s vaker met dezelfde mensen samenwerken en zij beter op elkaar ingespeeld zijn. Dit heeft voordelen in zowel kwaliteit als efficiëntie. De Squad Coaches helpen collega’s uit hun Squad met hun persoonlijke ontwikkeling en ambities.

Bij PauwR werken we met twee Squads, namelijk de Red Rangers en Yellow Rangers Squad. Gebaseerd op de Power Rangers en de bijbehorende kleuren.

Guilds

Naast de Chapters en Squads zijn er ook Guilds. Dit zijn teams van collega’s die zich (tijdelijk) op één onderwerp storten. Een soort projectteams derhalve. Deze collega’s hoeven niet bij elkaar in het Chapter of Squad te zitten. Voorbeelden van Guilds bij PauwR zijn:

  • PauwR Academy Guild: verantwoordelijk voor het organiseren van open trainingen en het begeleiden van trainingstrajecten bij onze klanten en partners
  • Website Guild: verantwoordelijk voor het up-to-date houden van onze website op het gebied van content en techniek.

Talent Team

Met ons Talent Team geven we aanstormend marketingtalent de kans om zich te ontwikkelen binnen PauwR. Gedurende een stage of traineeship worden de talenten optimaal ondersteund door onze Talent Team Lead en lopen ze elke maand mee met een ander Chapter om specifieke kennis en ervaring op te doen.

Support Team

Ons Support Team zorgt ervoor dat de collega’s die voor klanten werken optimaal kunnen presteren. Dat gebeurt op individueel niveau door onze Personal Development Coach. HR, Legal en Finance zorgen voor de juiste randvoorwaarden in de dagelijkse werkzaamheden. Onze Office Assistant zorgt ervoor dat de sfeer en ontvangst voor klanten, partners, leads en collega’s elke dag weer top is!

Klantenteams

Zodra we voor een nieuwe klant gaan werken, zetten we een interne vacature uit. Voor grotere projecten solliciteren we als Squad, bij kleinere projecten individueel. De keuze van het klantenteam wordt bepaald door de motivatie vanuit de collega’s en hun kennis en expertise. Zo formeren we bevlogen klantenteams.

Kennisdeling

Onze kennis delen we graag met onze klanten en partners, maar ook intern besteden we er veel aandacht aan. 10 jaar geleden zijn we gestart met PauwR Draait Door. Inmiddels is de inhoud wat aangepast, maar bestaat het concept nog steeds.

Een dagdeel lang inspireren Chapters en Guilds elkaar zodat we blijven innoveren en nog betere resultaten behalen voor onze klanten. Op de foto hieronder presenteert onze Digital Designer Giorgio een concept guide die ontwikkeld is voor een van onze klanten:

PauwR_Giorgio_Consult

Werken bij PauwR?

Wil jij deel uitmaken van ’The PauwR Model’ en een gooi doen naar de ‘Campaign of the Quarter’ tijdens een PauwR Draait Door? Check onze vacatures!

Deze blog is geschreven door Dennis van de Ven, Senior Account Strategist en Operations Director bij PauwR.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.