Amazon

Brand Safety op Amazon

Als merkeigenaar wil je het beste voor jouw product. Een sterk merk staat voor eenheid, consistentie en straalt daardoor kracht uit. Dat imago wil elke merkeigenaar behouden, ook wanneer zijn of haar producten door derde partijen of zelfs consumenten verkocht worden. 

Hoe bescherm je jouw positionering op Amazon?

Op Amazon is iedereen gemachtigd om producten van jouw merk te verkopen. Voorwaarden hiervoor zijn het aanmaken van een professional seller account en het aanmelden van een productaanbod. Iedere verkoper kan vervolgens zijn eigen productinformatie en afbeeldingen/video’s aanleveren om het product te presenteren, verkopen en hiermee te adverteren op Amazon. Met miljoenen aanbieders op Amazon is de kans dus groot dat dit niet aansluit op de beoogde positionering van jouw merk. 

Amazon biedt uitkomst en geeft jou de mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘Brand Registry Program’. Hierdoor ben je in staat om jouw positionering te controleren en beschermen. Daarnaast levert het een aantal concrete voordelen op in de manier waarop je producten kan presenteren op Amazon in de vorm van ‘enhanced brand content’. Zo kan een geregistreerd merk haar content verrijken met speciale templates voor productpagina’s, video’s en zelfs hele storefronts (shop in shop). 

Voorwaarden

Niet iedereen kan zomaar een merk registreren. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • De verkoper moet zich kunnen identificeren als de geautoriseerde eigenaar van het handelsmerk. 
  • Het merk moet geregistreerd staan in het land waar de producten worden aangeboden. Daarnaast moet het merk duidelijk terugkomen op het product en de verpakking.
  • Als laatste dien je een actief Amazon account te hebben om een merk te kunnen registreren. 

Amazon Brand Safety

Voorkom dat andere mensen jouw producten verkopen 

Het registreren van een merk zorgt er niet voor dat andere verkopers jouw producten niet meer kunnen aanbieden. Als je een merk op Amazon wilt afschermen voor andere verkopende partijen of voor partijen die de producten namaken, dan kun je gebruik maken van de feature ‘Brand Gating’.

Door middel van Brand Gating kun je als merkeigenaar zelf bepalen wie jouw producten mag verkopen op Amazon. Hiervoor dient jouw merk wel geregistreerd te zijn in het land van verkoop en op Amazon. Top op heden is dit proces nog niet geautomatiseerd en is een merkeigenaar genoodzaakt dit handmatig aan te vragen.

Wil je graag meer weten over Brand Safety op Amazon en wat je kan doen om dit te verbeteren? Neem contact op met één van onze Amazon specialisten via tom@pauwr.nl of bel direct 020-262 03 32

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.