Inspireer specifieke doelgroepen met Pinterest Advertising

Pinterest Advertising is sinds enige tijd actief in Nederland. Fantastisch nieuws, want het aantal gebruikers blijft stijgen en het is een geweldig platform voor jouw branding. Wij werken er inmiddels al even mee en zijn razend enthousiast. In deze blog vertel ik je over de kansen die het platform ons biedt.

Het PauwR Pinterest accountPinterest, hoe werkt het ook alweer?

Pinterest is een visueel inspiratieplatform waarop de gebruiker kennis maakt met inspirerende content. Denk daarbij aan mooie foto’s, pakkende quotes, lekkere recepten en hippe huisinrichtingen. De content die haar aanspreekt ‘pint’ zij vervolgens op een van zijn eigen digitale prikborden. Benieuwd? Check het vooral zelf even!

Inspireer en activeer jouw doelgroep via Pinterest

In de Verenigde Staten bewees Pinterest Advertising al van grote waarde te zijn. Ook in Nederland doet het platform uitstekende zaken. Het blijkt het ideale kanaal om jouw doelgroep in een vroeg stadium van de customer journey te targeten.

Gebruikers zijn namelijk volop op zoek naar inspiratie. Dat biedt unieke marketingkansen. Men vraagt letterlijk om jouw merkuitingen! Maar liefst 98% van de gebruikers probeert daadwerkelijk nieuwe dingen uit dankzij Pinterest. Daaruit blijkt dat je niet alleen je doelgroep inspireert, maar hem ook activeert. En dat resulteert in meer leads en verkopen.

Het is zeer belangrijk dat je de juiste content op het juiste moment met je doelgroep deelt. Hiervoor is het See-Think-Do-Care-model het perfecte hulpmiddel! Wil je graag weten hoe je dit model optimaal gebruikt?

Bereik jonge vrouwen via Pinterest

Het platform telt inmiddels meer dan 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers (november 2019) en 750.000 daarvan zijn dagelijks actief. De gebruikers zijn voornamelijk vrouwen tussen de 20 en 39 jaar oud. Gezien de doelgroep en hun interesses is het adverteren op Pinterest bij uitstek interessant voor merken die zich bezighouden met wonen, fashion, beauty, food, sport en reizen.blank

Profiteer van specifieke targeting op Pinterest

De targetingmogelijkheden op Pinterest zijn zeer specifiek. Je krijgt de kans om in te zetten op demografische kenmerken, locatie, interessante topics en relevante zoekwoorden. Daarnaast bouw jij jouw eigen doelgroepen op, die je vervolgens kunt retargeten met follow-up content.

Welke manieren van adverteren op Pinterest zijn er?

blankPersoonlijke feed
De Sponsored Pin staat op de persoonlijke homepage

blankZoekresultaten
De Sponsored Pin verschijnt bij relevante zoekwoorden

blankVergelijkbare Pins
De Sponsored Pin verschijnt bij vergelijkbare producten

Wanneer start jouw eerste Pinterest campagne?

De innovatieve zoekfunctie in combinatie met de unieke mogelijkheid om op specifieke interesses te targeten, maken Pinterest tot een zeer interessant marketinginstrument. Nu rest alleen jou nog de taak om jouw doelgroep te inspireren met toffe content. Als je eenmaal een krachtig profiel hebt opgezet, bouw je al snel aan jouw eigen netwerk van Pinterestfans! Onze branding specialisten staan op hun beurt klaar om je daarmee te helpen, samen met de ‘creators’ van PauwR Creative Lab. Wanneer begin jij met Pinterest advertising?

Grijp jouw kans en maak slim gebruik van dit nieuwe advertising platform. Wil jij graag weten hoe jij jouw doelgroep kan inspireren en activeren op Pinterest? Stuur een mail naar advies@pauwr.nl of bel naar 020 262 0332.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.