Verkopen op Amazon

Waarom je jouw producten of merk op Amazon in Nederland wilt hebben

Amazon is veruit de grootste online retailer in de Verenigde Staten, maar timmert nu flink aan de weg in Europa. Het meest waardevolle bedrijf in de wereld opende officieel nog geen webshop in Nederland, maar dat die eraan komt is zeker. Hier wil je natuurlijk optimaal op voorbereid zijn, zodat je er als retailer of merk optimaal van kunt profiteren.

Amazon verovert Europa

Amazon behaalt na de Verenigde Staten de meeste omzet in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Deze stijgt nog ieder jaar. Amazon.de haalde een omzet van 12,8 miljard, terwijl dit in 2017 nog maar 8,8 miljard was. In het Verenigd Koninkrijk behaalde Amazon eveneens een gigantische omzet: 9,4 miljard.

Dat de online retailer ook Nederland wil veroveren is wel duidelijk. Inmiddels bestaat er al wel een Nederlandse website van Amazon, maar hier kunnen bezoekers alleen boeken op bestellen. Voor Nederlanders is het complete assortiment nu nog te vinden op amazon.de/nl. Naast de website, organiseert de e-commerce partij jaarlijks de terugkerende Amazon Prime Day en bouwt Amazon een gloednieuw distributiecentrum aan de grens met Nederland.

De kansen op Amazon voor jouw business

Het platform biedt enorme kansen voor jouw bedrijf om je omzet te verhogen. Wij helpen je met kansen benutten en daarom hebben onze Amazon specialisten als één van de eersten een officiële Amazon Accreditatie!

Wil jij daarnaast meer weten over de mogelijkheden om samen met je merk of retailer extra verkopen te genereren? Lees dan onze Digital Trade Marketing whitepaper!

Mogelijkheid om te adverteren op Amazon

Natuurlijk heeft Amazon net als vele andere platformen de mogelijkheid om te adverteren. Maak je gebruik van betaalde Amazon-advertenties (sponsored products), dan verkoop je meer producten. Je advertenties verschijnen namelijk direct bij de zoekresultaten en productpagina’s van potentiële kopers. De tweede mogelijkheid is je merk in de spotlights zetten (sponsored brands). Maak je gebruik van sponsored brands, dan is jouw merk nog boven de zoekresultaten te zien! Adverteren op Amazon is dus essentieel om te slagen op het platform!

Onze Amazon specialisten zorgen ervoor dat je het maximale uit jouw gehele productfeed haalt. Zo scoor je niet alleen op Amazon, maar ook op bol.com, Google Shopping, Marktplaats en Beslist. Dankzij Channable, de slimme feedoptimalisatietool,  blijven de voorraad en de prijzen van jouw assortiment altijd up-to-date. PauwR is Channable Gold Partner.

Ben voorbereid op de lancering van Amazon in Nederland

Amazon biedt enorm veel kansen om de omzet van jouw product of bedrijf te verhogen. Onze specialisten zijn daarom al optimaal voorbereid op de Nederlandse lancering, ben jij dat ook?

Wil je direct aanwezig zijn op het Amazon platform? Neem contact op met één van onze Amazon specialisten via tom@pauwr.nl of bel direct 020-262 03 32.

Rating: 2.5/5. From 4 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.