Profiteer van grote marge en geringe concurrentie met Microsoft Shopping

Microsoft Shopping (voorheen Bing Shopping) is eindelijk beschikbaar in Nederland. Het gaat nog om een bèta, maar dankzij onze Microsoft accreditatie kun jij er nu al mee starten!

Waarom is Microsoft Shopping zo interessant?

Net als bij Google Shopping sturen de Microsoft shopping resultaten de bezoekers van Bing door naar de productpagina’s. Shopping advertenties worden vertoond bij koopgerichte zoekopdrachten, waardoor de conversieratio’s van shopping campagnes hoger liggen dan die van Bing search campagnes.

Hoe werkt Microsoft Shopping?

De campagnes worden net als bij Google Shopping gevoed door productfeeds met daarin alle vereiste productinformatie. De algoritmen van Bing kunnen automatisch beschrijvingen aanvullen met aanvullende informatie uit de feed, dus het is erg belangrijk dat de feed goed op orde is. Onze specialisten kunnen dit perfect verzorgen met de Channable feedoptimalisatietool.

Test jouw assortiment binnen Bing

Microsoft Shopping is ook een veilige manier om eerst met beperkt budget je assortiment (of een gedeelte daarvan) binnen Bing te testen. Shopping resultaten hebben door hun plek en afbeeldingen een hogere attentiewaarde en de concurrentie is momenteel nog erg laag op Microsoft Shopping, dus is het van belang zo snel mogelijk te starten met dit kanaal en de concurrentie voor te zijn en blijven.

Verschillen Microsoft Shopping en Google Shopping:

Hoewel Microsoft Shopping veel op Google Shopping lijkt, zijn er zeker verschillen:

  • Microsoft Shopping is goedkoper dan Google Shopping.
  • Het marktaandeel van Bing in Nederland is zo’n 10 procent en daarmee het tweede zoeknetwerk van Nederland. Door lage concurrentie kan Microsoft advertising verrassend winstgevend zijn.
  • Binnen Google is het mogelijk om prijzen te vergelijken in een aparte shopping omgeving. Deze functie heeft Bing niet.
  • Google Shopping is opengesteld voor andere vergelijkers zoals Beslist.nl, bij Bing is dit niet het geval.
  • De Shopping bèta van Microsoft is op desktop van start gegaan, mobiel en tablet volgen binnenkort.

blank

Extra omzet dankzij Microsoft Advertising

Microsoft Advertising is de perfecte aanvulling op je marketingmix. Het levert extra bereik en traffic op. Daarnaast zorgt het voor extra omzet met betere marges, ondanks het lagere volume ten opzichte van Google Ads. Het marktaandeel van adverteren op Bing is in Nederland zo’n 10% en door de lage concurrentie kan Microsoft Advertising verrassend winstgevend zijn. Ook worden de shopping advertenties met productafbeeldingen vaak boven de normale tekstadvertenties vertoond waardoor deze nog meer opvallen.

Met onze case voor Fietsvakantiewinkel bewijzen we dat de zoekmachine van Microsoft kan zorgen voor veel hogere Return On Ad Spend (ROAS), lagere kosten per aankoop en een stijging in conversieratio in vergelijking met Google Ads. Daarmee is het een perfect kanaal voor elke e-commerce partij.

Vraag een specialist in feedmarketing om hulp

Wij raden aan om niet rechtstreeks alle instellingen van Google Shopping te kopiëren naar Microsoft Shopping. Microsoft Advertising is een ander kanaal en dient volgens eigen maatstaven ingericht en beheerd te worden. Pas dan haal je het maximale uit dit kanaal. Haak daarom zeker onze specialisten in feedmarketing aan!

Start vandaag nog!

Start zo snel mogelijk met Microsoft Shopping en wordt als een van de eersten in Nederland actief op dit kanaal. Daar pluk je zeker de vruchten van! Neem contact op met onze Bing en Microsoft Shopping experts voor meer informatie!

Wil jij ook profiteren van deze unieke toegang tot de Microsoft Shopping bèta? Neem dan snel contact op met één van onze Microsoft Advertising specialisten via 020-262 0332 of mail naar thomas@pauwr.nl!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.