Prullenbakken bij PauwR gaan viral

Prullenbakken van PauwR gaan viral

Waar een simpele prullenbak niet al toe kan leiden! Al een jaar of twee geleden besloten we bij PauwR om in één klap alle prullenbakken uit de kantoren te halen en alleen die in de keukentjes te laten staan. Het Algemeen Dagblad was nieuwsgierig hoe dat nu werkt en wat de achterliggende gedachten waren. En dat artikel ging vervolgens viral, onder andere BNR, radio Veronica én Q Music besteedden er in hun ochtend- en middagshows aandacht aan!

Waarom we dit hebben gedaan? Een korte quote van Managing Director Pieter Voogt uit het artikel:

,,Het is ten eerste goed dat je beweegt tijdens de werkdag, maar het heeft nog een voordeel: onderweg naar de koffieautomaat of prullenbak kom je bijna altijd iemand tegen. Het praatje dat je dan maakt, had je niet gehad als je achter je computer was blijven zitten.’’

Lees hier het hele artikel in het AD van dinsdag 2 april

BNR behandelde het nieuws in ‘Ochtendspits’ en presentator Bas van Werven vond het eigenlijk wel een goed idee en vroeg zich af of ze dit bij BNR niet ook moesten doorvoeren. Ook in de ochtendshow van Veronica was men enthousiast. En DJ Domien Verschuren bracht de PauwR Prullenbakken ter sprake in zijn veelbeluisterde middagshow op Q Music.

Het initiatief van PauwR vond eerder al veel navolging. Onder andere bij het kantoor van Heijmans Infra in Geleen. Bedrijfsleider Marc Coolen hierover: “Toen ik via een vriend hoorde van dit initiatief van PauwR waren we in Geleen juist bezig met een verbouwing. Ik vond het meteen een topidee. Het kostte wel wat overtuigingskracht, maar het werkt wel. We hebben nu al 16 prullenbakken minder! En natuurlijk is de prullenbak uit mijn kantoor ook verdwenen.”

Het weghalen van de prullenbakken is niet de enige maatregel die PauwR heeft genomen om te zorgen voor zaken als vitaliteit en kennisoverdracht binnen de organisatie. Er zijn ook geen dienbladen, zodat iedereen zelf zijn koffie en thee haalt. En ook het buikspierkwartier en wekelijks sportschoolbezoek met een groot aantal collega’s zijn onderdeel van ons beleid, dat veelal door de medewerkers zelf wordt geïnitieerd.

Wil je meer hierover weten, download dan de whitepaper over de PauwR Cultuur.

Download de whitepaper

 

Rating: 3.7/5. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.