Waze: Hyperlokaal adverteren op het dashboard van jouw doelgroep.

Sinds kort kun je adverteren op Waze: ’s werelds grootste online verkeerscommunity. In Nederland brengt het platform 550.000 gebruikers samen om zo het verkeer te slim af te zijn. De gratis app biedt gebruikers een combinatie van verschillende functies zoals navigatie, Spotify integratie, herkenning van snelheidscontroles en het op tijd herkennen van gevaren en vertragingen op de weg. De app vertrouwt hiervoor op de informatie die ze van haar gebruikers krijgt.

Welke doelgroep bereik je met Waze?

De gebruikers van Waze willen zoveel mogelijk tijd te winnen bij hun reis van- en naar het werk. Wereldwijde cijfers over de Waze gebruikers wijzen uit dat zij zich in de hogere middenklasse bevinden en gemiddeld 11 uur per maand de app gebruiken.

Driekwart van de gebruikers is tussen de 24 en 54 jaar oud en de helft heeft kinderen. Omdat Wazers de app vooral van- en naar het werk gebruiken, is adverteren ook zeer aantrekkelijk voor lokale ondernemers. Gemiddeld woont een derde van de bereikte doelgroep binnen een straal van 10 kilometer van de adverteerder.

Advertentiemogelijkheden in Waze

Er zijn verschillende mogelijkheden om te adverteren binnen het Waze platform.

blank

Waze Branded Pins:
Hierbij zet Waze een “digitaal” billboard op de kaart met jouw bedrijfslogo. Wanneer de gebruiker hierop klikt, krijgt hij meer informatie zoals openingstijden, aanbiedingen en contactgegevens te zien. Ook biedt Waze de gebruiker direct de mogelijkheid om naar het filiaal te navigeren.

blank

Waze Promoted Search:
Met promoted search komt jouw bedrijf gehighlight naar voren in de buurt van een route. De gebruiker ziet jouw bedrijfsinformatie en de app biedt de mogelijkheid om naar jouw bedrijf te navigeren. Het is hier ook mogelijk om aanbiedingen te laten zien. De gebruiker kan de aanbieding opslaan voor later gebruik.

Gebruik maken van de Waze Branded pins en Promoted Search opties is mogelijk vanaf slechts 2$ per dag.

blank

Waze Zero-speed Take-over*:
Sta je stil bij een stoplicht? Dan is dit de perfecte kans om op te vallen bij jouw doelgroep. Wanneer het voertuig meer dan 4 seconden stilstaat zal Waze een branded overlay aanbieden die informatie over jouw business weergeeft. Ook nu weer krijgt de gebruiker de mogelijkheid om er naartoe te navigeren.

(* onderdeel van Waze Local Plus dienstverlening vanaf 169$ per dag.)

blank

Het Waze platform biedt verschillende mogelijkheden om het succes van campagnes te meten. In dit dashboard vind je de volgende statistieken over jouw Waze local campagnes:

Impressies

Clicks

Info button clicks

Calls/URL’S

Navigates

Voor wie is adverteren op Waze interessant?

Adverteren op Waze is interessant voor grote en kleine bedrijven met fysieke locaties die hun aanwezigheid op lokaal niveau willen benadrukken bij de doelgroep. De kracht van dit platform ligt hem ook in de schaalbaarheid; zowel de plaatselijke bakkerij als de grote multinational haalt er voordeel uit!

Staat jouw business binnenkort op de Waze kaart? Neem contact op met onze specialisten via advies@pauwr.nl of bel naar 020-262 0332.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.