Klik op Tilt - Glenn Markesteijn - PauwR

‘Writer in Residence’ bij PauwR via Klik op Tilt

PauwR bestaat dit jaar 15 jaar! In ons jubileumjaar wilden we iets moois terugdoen voor de stad waar we zijn gestart. We willen onze ‘MVO activiteiten’ graag in lijn laten zijn met onze missie. Die staat in het teken van het ontwikkelen van alle mensen die bij en met PauwR werken. Dat betekent dus dat we talent de kans willen bieden zich te ontwikkelen. Dat is in dit geval perfect gelukt, met onze eigen talentvolle ‘writer in residence’.

Schrijver, cabaretier en theatermaker Glenn Markesteijn is gedurende een kleine twee maanden bij ons te gast om een verhaal te schrijven, wat november 2018 zal verschijnen in een speciaal boek waarin de verhalen van 10 literaire talenten zijn gebundeld. PauwR helpt op deze manier talent om zich te ontwikkelen. Het zorgt ook voor een speciale vibe in ons kantoor. Daarnaast biedt het ons allemaal de kans om het literaire proces van dichtbij te aanschouwen. En kennis te maken met een andere wereld. Schrijven heeft bovendien alles met content te maken, één van onze focusgebieden sinds we vorig jaar met een eigen contentteam zijn gestart. We zijn supertrots op dit mooie project!

Glenn Markesteijn over ‘Klik op TilT’

“In opdracht van Tilt schrijf ik in zeven weken tijd een kort verhaal van ongeveer 3.000 woorden, geïnspireerd op een Tilburgs bedrijf waaraan ik gekoppeld ben. Zodoende duik ik in de wereld van online marketing bij het bedrijf PauwR te Tilburg en laat ik mij inspireren door marketingstrategieën, verhalen van medewerkers, het gebouw, vakjargon en alles wat er op mijn pad komt. Deze voor mij onbekende wereld triggert me mijn “schrijfhorizon” te verbreden en over personages en arena’s te schrijven die voorheen niet in mijn stukken voorkwamen. Zo raakte ik gedurende de eerste dag gefascineerd door vakjargon, als NPS, core values, HQ, disruptive startup en dacht: ‘Hoe vet zou het zijn wanneer een personage enkel in dit soort termen spreekt!’

Glenn Markesteijn - schrijverHet schrijven op locatie is iets wat ik altijd al graag doe. Zo is de trein één van mijn favoriete schrijfplekken. Hier laat ik mij inspireren door treinreizigers die niet schromen hun privézaken openlijk te bespreken. Mijn tip aan medeschrijvers is dan ook als volgt: Stap uit je bubbel en daag jezelf uit nieuwe locaties, sferen en mensen te ontdekken. Zo blijf je als schrijver in ontwikkeling.

Naast mij zijn er zeven andere schrijvers die eenzelfde proces afleggen, allen gekoppeld aan een ander Tilburgs bedrijf. Uiteindelijk worden de korte verhalen uitgegeven in een bundel. Ik ben Tilt en PauwR dankbaar voor deze toffe en leerzame opdracht. Benieuwd naar het eindresultaat? Houd mijn social media in de gaten!”

Over TilT

Alles begint met woorden. Al jaren zet Tilt zich in voor het verbinden van publiek en literatuur. Sinds twee jaar is Tilt ook actief met een talentontwikkelingstraject. Tilt is nu vooral bekend van het jaarlijkse Tilt Festival in Tilburg. Maar met KLIK OP TILT neemt Tilt de positie in tussen twee groeiende velden in het Brabantse landschap: Het innovatieve bedrijfsleven in de provincie en het aantal jonge talenten in de literatuur.

Tilt heeft gezocht naar enthousiaste, creatieve bedrijven én auteurs, die samen wilden werken. Om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. En die hebben ze gevonden! Andere deelnemende bedrijven zijn o.a. de Efteling, de Rabobank en La Trappe.

UPDATE 3-12-218:

Op vrijdag 30 november vond de boekpresentatie plaats van de bundel met alle korte verhalen Theater de Nieuwe Vorst. Het boek heeft als titel meegekregen: INC. en is o.a. te koop bij de betere boekhandel.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.