Mobile First Indexing PauwR Digital Marketing SEO

Mobile first stoot desktop van de troon

Als je een webshop of een bedrijfswebsite hebt, dan is het voortaan van groot belang om ervoor te zorgen dat de mobiele weergave hiervan op orde is. Pagina’s worden namelijk niet langer geïndexeerd vanaf de ‘desktop-variant’ van een website. Vanaf maart dit jaar (2018) crawlt en indexeert Google content vanaf de mobiele weergave van een website. Mobile first, dus!

De omslag van desktop naar mobiel heeft sinds 2018 een enorme vlucht genomen. Dat is een logisch gevolg als je kijkt naar het gebruik ervan. De gemiddelde Nederlander scrolt, swipet en checkt zijn telefoon maar liefst drie uur per dag. Waar voorheen de desktop of laptop in het achterhoofd van de developer zat bij het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke website, is het voor bedrijven raadzaam om een website of webshop te bouwen die primair is ingericht voor mobile devices.

Help, wat is er aan de hand met ‘mobile first’?

Met de doorvoering van mobile first indexing dient de urgentie door te dringen dat de mobiele weergave van je website nu echt op orde moet zijn. Men zit tegenwoordig uren achter zijn mobiel. Op mobiel is men op zoek naar inspiratie, koopjes of toch nog even kijken naar die last minute reis naar Bali. Dit speelt zich tegenwoordig (bijna) allemaal af op een smartphone. AIs je website niet future proof is, dan loop je het risico om flink wat rankings en traffic mis te lopen op je digitale paradepaardje. En dat wil niemand!

Maar hoe werkt mobile first dan?

Met de implementatie van Mobile First wordt de mobiele website versie gebruikt door de zoekmachine bot om deze te crawlen (doorlopen) en indexeren (koppelen aan zoekwoorden). Op basis van de techniek, content en gebruikerservaring op die mobiele versie van je website worden je rankings dan ook bepaald. Het ontwikkelen van een informatieve en goedwerkende mobiele website is dus van groter belang dan ooit.

De meest gebruiksvriendelijke opbouw van een mobiele website is een responsive design. De tekst, afbeeldingen en buttons passen zich dan automatisch aan naar de grootte van je scherm. De mobiele gebruikerservaring wordt steeds belangrijker omdat het grootste deel van het verkeer dus mobiel is. De gebruikerservaring geeft een zoekmachine een goede indicatie van de kwaliteit en de informativiteit van jouw website en is daarmee (al dan niet indirect) van invloed op je rankings. Een responsive website heeft de voorkeur boven een aparte mobiele website.

Heb jij nog een aparte mobiele website? Neem dan zeker contact met ons op dan adviseren wij je graag!

Wie helpt mij op weg om mobile first ready te worden?

PauwR ondersteunt jou hier graag in. Bijvoorbeeld door een mobiele audit uit te voeren. Een mobiele audit is een eerste stap op weg naar ‘mobile first ready’ website.

In de audit kijken wij naar:

  • Snelheid: 50% van de gebruikers die langer dan 3 seconde moeten wachten verlaten je website. Snelheid is belangrijker dan ooit.
  • Toegankelijkheid: vindt een zoekmachine al jouw content eigenlijk wel? Zorg dat  jouw techniek toegankelijk en op orde is.
  • Techniek: wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste mobiele technieken, zoals Voice Search en Accelerated Mobile Pages?
  • Zoekfunctie: de kans op een conversie is hoger als men de zoekbalk op je site gebruikt. De optimalisatie van je zoekfunctie is dan ook van groot belang.
  • Ontwerp: Buttons, menu, pop-ups en andere onderdelen die de User Experience beïnvloeden zijn van grote invloed op de engagement van de doelgroep met jouw site.
  • Conversie: het hebben van een conversievriendelijke website is van groot belang voor zowel de gebruiker als voor jou. Denk hierbij aan het optimaal inrichten van bijvoorbeeld formulieren en de checkout flow.

Ik weet genoeg: first things first!

De ervaren digital marketeers van PauwR beschikken over de nieuwe mobile sites certificering van Google. Dirk-Jan Verdoorn en Anouk van Leeuwen weten als geen ander waar jouw mobiele website behoefte aan heeft, waar de quick wins liggen en wat de verbeterslagen zijn die je kunt maken. Gaan wij samen een mobile first ready website realiseren?

——————————————————————————————————————————-

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.