Iris van de Vorst (l) en Jelena Castelijns (r)

AppicalNow_PauwR

Is het mogelijk om een nieuwe collega al vóór zijn of haar eerste werkdag beter te leren kennen? En tegelijkertijd die collega op zijn gemak te stellen door hem of haar al kennis te laten maken met de organisatie? Jazeker! Binnen PauwR werken wij met AppicalNow: een toegankelijke onboarding app waarmee nieuwe medewerkers zichzelf introduceren en waarbij ze meteen een impressie krijgen van de PauwR-cultuur.

Iris van de Vorst is een van de talenten die zich recent aan PauwR verbond. Wel zo prettig dat ze van tevoren niet als een schuchtere stagiaire binnenstapte, geeft ze toe. “AppicalNow is een fijne tool om een eerste indruk te krijgen van de organisatie. Mede hierdoor sloeg ik geen flater in mijn eerste week”, zegt ze met gevoel voor humor.

Interesse in elkaar

Iris trad al snel toe tot het talentteam van PauwR, na haar stage begon ze aan haar traineeship. “Het is prettig als je al wat weet over de bedrijfscultuur en wie je toekomstige collega’s zijn. Tegelijkertijd kun je jezelf introduceren door bijvoorbeeld te vertellen over een wereldreis die je maakte.”

De mok van PauwR

En hoe ervoer ze haar eerste weken? “Het beeld dat ik vormde via AppicalNow kwam volledig overeen met mijn eerste ervaringen. Een hecht team dat interesse in elkaar toont. PauwR is een mix van hard werken en een positieve en leerzame sfeer. Extra leuk is dat je wordt verwelkomd met een gepersonaliseerde PauwR-mok en een welkomstkaart van het team. Dat sterkt je in het gevoel dat ze echt blij met je zijn.”

Koppelen aan een buddy

PauwR koppelt in de opstartweken een buddy aan een nieuwe marketeer. Iris: “Het is dan gemakkelijker om direct vragen te stellen aan iemand van wie je weet dat diegene daarvoor altijd bereikbaar is. En je nieuwe collega’s nemen je meteen op in het team.” De buddy zorgt verder voor een vlotte start, uitleg van de verschillende tools, procedures en natuurlijk hoe het koffiezetapparaat werkt.

Lunchen is geen verrassing meer

Een paar maanden voor de komst van Iris, versterkte Jelena Castelijns Team Performance. Door het uitgebreide welkomstprogramma wist ze bijvoorbeeld hoe laat iedereen luncht bij PauwR. “Misschien een detail, maar je komt hierdoor niet voor verrassingen te staan. Het neemt meteen potentiële ongemak weg. Doordat je de organisatie van tevoren al kent, loop je ook veel sneller bij je nieuwe collega’s naar binnen.”

Laptop tiptop in orde

Blij verrast was ze toen haar werkplek ‘Jelena-proof’ was gemaakt. “Mijn computer was geïnstalleerd, ik kon meteen aan de slag. Bij andere bedrijven kom je binnen en is je laptop nog niet besteld of heeft niemand tijd om vragen te beantwoorden. Hier neemt je buddy je op sleeptouw. Ik denk dat het weleens wordt onderschat hoe belangrijk het is om vanaf dag één iemand tot je beschikking te hebben die je overal bij helpt. In een organisatie ‘zwemmen’ in je eerste weken lijkt me verschrikkelijk.”

Jelena twijfelt dan ook geen seconde over het nut van het veelzijdige onboarding-programma: “Je gaat met meer vertrouwen naar je eerste werkdag, je bent al op de hoogte van de namen van je collega’s en je weet al veel over de cultuur van het bedrijf.”

Klaar voor AppicalNow?

PauwR is altijd op zoek naar marketingtalent. Als jij ervan overtuigd bent een aanwinst voor ons te zijn, dan horen we graag van je. En wie weet word je dan opgenomen in het PauwR TalentTeam. Naast de persoonlijke begeleiding van een ervaren collega, kweek je een sixpack tijdens het buikspierkwartier, werk je jezelf in het zweet tijdens het wekelijkse sportschooluurtje en mis je wellicht de laatste trein naar huis omdat de teamuitjes altijd zo gezellig zijn. Interesse? Neem dan vooral een kijkje op onze vacaturepagina. Zien we je snel?

Over AppicalNow

Met het onboarding-platform AppicalNow leer jij je nieuwe bedrijf kennen vóór je eerste werkdag. Binnen PauwR is AppicalNow een blauwdruk van het See-Think-Do-model. Door een nieuwe medewerker verschillende opdrachten in te laten vullen, snijdt het mes aan twee kanten: de nieuwe medewerker leert onder meer de bedrijfscultuur en doelstellingen van PauwR op een interactieve manier kennen, PauwR leert de nieuwe medewerker kennen aan de hand van een uitgebreide introductie waarbij wordt ingezoomd op onder meer ambitie, werkervaring, kennisniveau en de persoon achter de marketeer.

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.