Oscar van Heeswijk

Oscar Golf Persoonlijke doelstellingen

Elke provinciehoofdstad van Nederland op de motor bezoeken. Dagelijks een oprecht compliment uitdelen. Bloeddonor worden. Zomaar een greep uit de privé-doelstellingen die de PauwR-marketeers aan het begin van elk kalenderjaar voor zichzelf bedenken. Want PauwR marketeers leggen niet alleen zakelijk de lat graag hoog.

Binnen PauwR is Lonneke Tebbe verantwoordelijk voor HR in haar functie van ‘vibe-manager’. “Het werken met persoonlijke doelstellingen is een aantal jaar geleden begonnen toen collega’s elkaar meer en meer gingen uitdagen om ook privé net een stapje extra te zetten. Goede voornemens heeft iedereen genoeg, maar door ze uit te spreken en openbaar te maken, vergroot je de kans dat je ze ook behaalt of volhoudt.”

Bijdragen aan het geluk van een ander

Het behalen van persoonlijke doelstellingen maakt je als mens alleen maar sterker, zegt digital marketeer Thomas Pelkmans. “Mensen verschillen sterk van elkaar. We vinden allemaal motivatie en geluk in andere zaken. Jezelf op zakelijk vlak ontwikkelen is belangrijk. Maar de voldoening die je haalt uit je persoonlijke ontwikkeling is vaak nog groter.” Zo weten de collega’s van Thomas dat hij na twee jaar eindelijk eens die reis naar Sri Lanka gaat maken. “Het is essentieel om soms uit je routine te stappen. Een paar weken Azië is weer eens wat anders dan dagelijks de trein van Breda naar Tilburg.” Een ander doel van Thomas is om zichzelf structureel te blijven inzetten als vrijwilliger. “Het klinkt een tikkeltje idealistisch, maar ik liep al langer rond met het idee dat ik bij kan dragen aan het leven van anderen. Een jaar lang begeleidde ik een jongen van 13 jaar met een sociale achterstand met allerlei praktische zaken. Door een klankbord voor hem te zijn dat niet vanuit school werd opgedrongen, reageerde hij vaak ontwapenend tijdens onze ontmoetingen. We bezochten bijvoorbeeld de bibliotheek om huiswerk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de persoonlijke doelstellingen van PauwR dit niet had doorgezet.”

De ‘Rickie Fowler’ van PauwR

“De doelstellingen moeten net buiten je comfort-zone vallen, anders weet je dat je ze met gemak haalt. Je moet jezelf uitdagen om nét dat extra stapje te zetten”, vindt collega-marketeer Oscar van Heeswijk. Zo staat op zijn wensenlijstje het verbeteren van zijn golfhandicap. “Het niveau van mijn voorbeeld Rickie Fowler (PGA Tour) is nog te hoog gegrepen, maar als ik mijn handicap naar 20 weet te brengen ben ik tevreden. Hoe? Door veel te oefenen op de golfbaan en te spelen met collega’s. Maar voor een handicap van onder de 36 moet je al over een stabiel niveau beschikken. Balen dus dat ik vorig jaar werd gekweld door een blessure aan mijn arm….”

Van een totaal andere orde is zijn voornemen om lid te worden van Rotaract, de jongerenafdeling van de Rotary. “Naast mijn werkzaamheden voor PauwR werk ik in de avonduren voor mezelf als digital marketeer voor mijn eigen bureau Ayemate. Dan is het handig om sociaal betrokken te zijn in mijn woonplaats Breda. Bijkomend voordeel is dat ik hiermee mijn netwerk uitbreid en ik mijn online marketingkennis kan inzetten voor de regio.”

Best of both worlds op de werkvloer

Je werk is een belangrijk onderdeel van je leven, erkent Oscar. “Je kent je collega’s door en door en daardoor deel je lief en leed. Iedereen heeft los van zijn werk wel een persoonlijke uitdaging. De scheidslijn tussen zakelijk en privé wordt steeds dunner. En als je collega’s kunt helpen met het behalen van uitdagende doelstellingen combineer je het beste van twee werelden.” Hij krijgt bijval van collega-marketeer Thomas: “Voor veel collega’s is het een extra stok achter de deur om nóg meer je best te doen om je uitdagingen te realiseren. Binnen PauwR maken wij alle doelstellingen inzichtelijk zodat iedereen elkaar motiveert om ze te halen. Bij nieuwe collega’s is het extra leuk, omdat je dan meteen meer te weten komt over de persoon achter degene die elke dag tegenover je zit. Sommige collega’s kiezen er zelfs voor om hun doelstellingen te printen en in het zicht van iedereen op een whiteboard te plakken.” Dan met een lach: “Ja, dan is er helemaal geen ontkomen meer aan.”

Personal marketeer bij PauwR?

Wist je dat PauwR-medewerkers intern solliciteren om voor een nieuwe klant te mogen werken? We zoeken voor elke klant de beste match! PauwR is altijd op zoek naar talentvolle marketeers. En als je dat ook nog eens weet te combineren met een paar toffe persoonlijke doelstellingen, dan horen we graag van jou! Check vooral onze vacatures op onze website. Tot snel?!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.