Intern solliciteren PauwR

Intern solliciteren? Ja, dat kan dus bij PauwR. Bij elk (nieuw) account krijgt elke marketeer de kans om van waarde te zijn met zijn of haar expertise. Zo bieden wij opdrachtgevers het beste van meerdere disciplines binnen digital marketing.

Dat de ontwikkelingen in de digital marketing de laatste jaren net zo snel gaan als de bolide van Max Verstappen op topsnelheid, merkt ook Head of Performance Dennis van de Ven op. “Digital marketing is de laatste jaren zo uitgebreid geworden dat een allround marketeer die alle ballen hoog houdt niet meer van deze tijd is. Wij kiezen ervoor om teams op basis van expertises te maken. Het gevolg daarvan zijn klantenteams met mensen vanuit diverse expertises. Het uiteindelijke doel met deze aanpak is om klanten optimaal te bedienen.”

Intern solliciteren

Een paar maanden geleden koos Expert PauwR uit om de strategie en uitvoering van haar digital marketing vorm te geven. Een oproep op het interne communicatiekanaal van PauwR om onderdeel te worden van ‘Team Expert’ leidde tot een waterval aan enthousiaste reacties. Dennis: “Vrijwel iedereen gaf uitgebreid aan wat hij of zij kon betekenen voor deze klant. Zo stelden wij een team samen dat uit mensen bestaat die met de juiste motivatie voor het account willen werken. Dat kan een persoonlijke voorkeur zijn, bijvoorbeeld omdat het een branche is waar je zelf affiniteit mee hebt. Maar het kan ook zo zijn dat iemand reeds ervaring opdeed bij een vergelijkbare klant. Het gaat te ver om te zeggen dat diegene dan een streepje voor heeft, maar het is wel een voordeel als je over kennis beschikt over een bepaald vakgebied.”

Eerlijke kans voor iedereen

Natuurlijk raakt iemand wel eens teleurgesteld als de keuze niet op hem of haar valt, constateert Dennis. “Maar dat is gelukkig van korte duur. Gedurende een jaar komen er nog kansen genoeg. Het tekent alleen maar de gretigheid van onze marketeers. Ik draai het liever om: hoeveel mensen zouden wel niet gefrustreerd zijn als ze accounts in hun schoenen geschoven kregen waar ze niet veel mee op hebben? Op deze manier krijgt iedereen een eerlijke kans.”

Waardering vanuit klanten

Juist die bewuste keuze van marketeers om intern te solliciteren op accounts, kan op veel waardering van klanten rekenen. “Onze klanten stellen wij op de hoogte van hoe wij te werk gaan, want de heersende norm is het allerminst. Klanten reageren enorm enthousiast op deze werkwijze en vinden het prettig dat mensen uit het team bewust hebben gekozen om voor ze aan de slag te gaan. Het komt namelijk niet vaak voor dat marketingbureaus op een dergelijke klantgerichte manier de werkzaamheden inrichten. Ik raad het elke organisatie aan om binnen de organisatie mensen op deze manier voor opdrachten te werven. Zo kies je zelf voor welke partij je wilt werken en een klant weet dat het met een team samenwerkt dat bewust voor hen heeft gekozen.”

Wil jij ook in een klantenteam werken?

Wil jij ook in een klantenteam aan gevarieerde accounts werken? Als jij denkt een aanwinst te zijn voor het PauwR-team, dan komen we graag in contact met jou! PauwR werkt voor héél toffe opdrachtgevers in allerlei verschillende branches. Check ook eens onze referenties!

Intern solliciteren PauwR
Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.