Zitten is het nieuwe roken. Dus moet je zorgen dat je regelmatig van die bureaustoel af komt. Op een werkdag moet je er alles aan doen om zoveel mogelijk te bewegen. Koffie halen ze bij digital marketingbureau PauwR op een andere verdieping en prullenbakken op werkkamers zijn uit den boze. Daarnaast is er veel aandacht voor sportieve activiteiten. Zoals het dagelijkse fitness kwartiertje, in het leven geroepen door SEO-specialiste Anouk van Leeuwen.

Anouk speurt regelmatig YouTube af voor een uitdagende fitnessvideo. Met haar enthousiasme spoort ze haar collega’s aan om deel te nemen aan een pittige workout van een kwartier. “Ik sluit de video aan op de beamer en dan is het vijftien minuten knallen. De oefeningen zijn heel divers. Dus niet om 16.00 uur Cup-a-Soup, maar om 16.00 uur PauwR Fitness waarbij alle spiergroepen aan de beurt komen.”

Elke dinsdag naar de sportschool

blank

De digital marketeers gaan sinds een paar maanden zelfs met het hele team naar een sportschool. Elke dinsdag beult een professionele fitness-instructeur ze af in een zweterig zaaltje. En hoewel niemand verplicht is om mee te gaan, zit het sportklasje wekelijks vol. Anouk: “Zonder beweging voel je jezelf minder vitaal. Het is geweldig dat PauwR dit allemaal voor iedereen faciliteert. Even geen concentratie? Twintig deadlifts. Een intensief telefoontje loslaten? Twintig kettlebell swings. Ik ben zelf heel sportief, maar ik zie steeds meer collega’s hierin meegaan.”

Fitter en geconcentreerder

Anouk merkte dat ze af en toe van haar stoel wilde tijdens werktijd. “Dat continu zitten is gewoon niet gezond voor geest en lichaam. De hele dag zitten is heel slecht voor je houding. Even tussen het harde werken door een kwartiertje sporten maakt je bovendien veel fitter en geconcentreerder.”

PauwR DartbordSport en bewegen als bedrijfsonderdeel

Naast het sporten zorgt het digital marketingbureau ervoor dat elke kantoorruimte een verstelbaar bureau heeft om het staan en zitten af te wisselen. Vergaderen doen de marketeers het liefst staand aan een van de huiskamertafels. En ook al vinden veel mensen darten niet onder de categorie sport vallen, elke lunchpauze vormt zich een groepje fanatiekelingen rondom het dartbord. In de zomer bergen ze de pijltjes op om te gaan tafeltennissen. “Ik vind dat elke organisatie sport als een los onderdeel moet opnemen in haar bedrijfsfilosofie”, zegt Anouk. “We zijn al heel close, maar het sportieve aspect draagt nog meer aan bij aan de onderlinge band en aan de gezellige sfeer.”

PauwR Fitness combineren met héél toffe digital marketingcampagnes? Bij PauwR kom je te werken in een gezellig, hardwerkend en sportief team. En je krijgt de kans om jezelf razendsnel te ontwikkelen. Interesse? Check dan eens de PauwR vacatures. En wie weet lig jij straks elke dag je spieren te trainen om 16.00 uur!

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.