Whatsapp for Business

Met WhatsApp Business ben je helemaal back in business

Communiceren met je klanten via WhatsApp Business? Op de slotdag in januari heeft WhatsApp dit mogelijk gemaakt voor Android-gebruikers. WhatsApp Business legt het accent met deze zakelijke dienstverlening met name op MKB’ers die zo makkelijker met hun klanten het gesprek aan kunnen gaan.

Met WhatsApp Business is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrijfsprofiel in te stellen waar openingstijden, contactgegevens en een verwijzing naar de website kunnen worden opgenomen. De huidige functies blijven ook behouden aan de nieuwe berichtendienst van WhatsApp. Andere handige instrumenten van WhatsApp Business zijn het implementeren van een FAQ, het instellen van een persoonlijke begroeting en het aanzetten van een afwezigheidsassistent.

Whatsapp Business

WhatsApp Business: efficiënt met je klant praten

“Met WhatsApp Business kun je efficiënter het gesprek met je klanten aangaan”, stelt digital marketeer Django Faes. “Bedrijven werken met geregistreerde accounts, zodat een klant zeker weet dat hij met het juiste bedrijf appt. Je gebruikt een telefoonnummer dus of voor je gewone Whatsapp of voor Whatsapp Business. Je krijgt anders een melding of je wil switchen naar Whatsapp Business. Dus wil je WhatsApp Business gebruiken, dan die je hiervoor een los telefoonnummer in te stellen.”  En wat levert de dienst WhatsApp op? “Voor kleinere bedrijven zal het waarschijnlijk gratis zijn. Ik verwacht dat grotere bedrijven voor de dienst moeten gaan betalen.”

Waardevolle communicatie met WhatsApp Business

Twee weken geleden werd de zakelijke app-dienst geïntroduceerd in Italië, Indonesië, Mexico, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. “WhatsApp gaf toen al aan dat de rest van de wereld snel zou volgen. Natuurlijk zijn er bedrijven die in hun communicatie met klanten al werkten met WhatsApp. Maar deze nieuwe functionaliteit is helemaal ingericht voor het bedrijfsleven en hun klanten.” WhatsApp Business is niet alleen waardevol in directe klantencommunicatie, de app-dienst levert ook nuttige data op. “Bedrijven krijgen inzicht in het bereik van hun communicatie met klanten. En elke organisatie weet bijvoorbeeld welke berichten succesvol zijn afgeleverd en gelezen.”

Whatsapp Business downloaden

Klik hier om Whatsapp business te downloaden voor jouw Android device!

whatsapp-business-logo

Afbeeldingen zijn afkomstig van Whatsapp.com/business

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.