Google Mijn Bedrijf

Maakt Google Mijn Bedrijf websites overbodig?

Presenteer jij je menu voortaan direct in Google zodat jouw doelgroep niet meer naar je website hoeft te navigeren? Wat wordt de rol van websites als je klanten voortaan rechtstreeks vanuit Google boeken? En wordt het contactformulier vervangen door een chat? 

Met behulp van Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijfseigenaren relevante informatie over hun organisatie, zoals openingstijden, contactinformatie en prijzen, beheren en delen met Google. Deze informatie wordt vervolgens ingezet in Google Zoeken en Google Maps. In korte tijd heeft het bedrijf diverse nieuwe functies geïntroduceerd waarmee het haar gebruikers nóg beter van dienst kan zijn.

Zo kunnen restaurants via een nieuwe tab in Google Mijn Bedrijf direct hun menu presenteren in Google en is het in de VS al mogelijk om reserveringen te maken via de zoekmachine. Wat wordt de rol van websites als alle belangrijke informatie en alle belangrijke functionaliteiten worden overgenomen door Google Mijn Bedrijf? In dit artikel bespreken we de nieuwe functionaliteiten van Google My Business! 

Jouw menu presenteren in Google?

Google wil gebruikers zo snel mogelijk antwoord geven op de zoekvraag die ze invoeren. Daarom kunnen bedrijven tegenwoordig gebruikmaken van een extra tabblad in het Google Mijn Bedrijf account. Dit biedt restaurants de mogelijkheid om onder dit tabblad hun menu toe te voegen en is het voor hotels bijvoorbeeld mogelijk direct tarieven van kamers te tonen in de zoekmachine. Doorklikken naar de website om te kijken of ze gerechten op de kaart hebben staan die jij lekker vindt, hoeft met deze functionaliteit dus niet meer.

Menu Google Mijn Bedrijf

Bron: Search Engine Land

Boekingen via Google My Business

Spreken de gerechten op de kaart je aan? Dan kun je binnenkort ook direct een reservering maken via de Reserve with Google functionaliteit. In Amerika wordt al enige tijd getest met het maken van reserveringen direct via Google. Zo kun je in de VS al een sportschool of schoonheidssalon boeken, zonder dat je hiervoor naar de site hoeft te navigeren.

In Google zie je direct welke tijden nog beschikbaar zijn en wat de kosten zijn. Met een aantal klikken heb je een reservering gemaakt. Maak je gebruik van Google Wallet? Dan kun je hiermee in sommige gevallen zelfs je betaling regelen! Kijken, vergelijken en boeken kan dan dus direct via Google Mijn Bedrijf.

Direct contact met potentiële klanten via Google Mijn Bedrijf

Kijken, vergelijken en boeken zal in de nabije toekomst dus volledig via Google Mijn Bedrijf kunnen plaatsvinden. Voor gebruikers die klantspecifieke vragen hebben zal de website van toegevoegde waarde blijven, of toch niet? Google test in de VS momenteel een berichtendienst voor Google Mijn Bedrijf. Hiermee kunnen gebruikers direct contact opnemen met het bedrijf en vice versa. Zal deze chat de vervanger worden van het contactformulier?

Google Mijn Bedrijf Chat

Bron: Search Engine Land

Google Posts

Een functionaliteit die enkele weken geleden in Nederland is uitgerold is Google Posts. Ook deze functionaliteit is onderdeel van Google Mijn Bedrijf. De functie maakt het mogelijk gebeurtenissen, producten en diensten rechtstreeks te publiceren naar Google Search en Maps. Dit biedt kansen voor extra exposure en geeft je de mogelijkheid om je blog bijvoorbeeld extra te pushen. In de onderstaande screenshot kun je zien hoe het pushen van een blog via Google Posts eruit ziet.

Google Mijn Bedrijf

Evolutie van stukje extra gemak

De nieuwe functionaliteiten van Google Mijn Bedrijf bieden gebruikers van de zoekmachine een stukje extra gemak. Dit stukje gemak zal zich komende tijd verder uitbreiden, want de smart home speaker is in aantocht! Deze slimme, spraakgestuurde speaker helpt consumenten online actief te zijn. Dat wordt natuurlijk helemaal gemakkelijk wanneer alle informatie en functionaliteiten direct via Google beschikbaar zijn. Binnenkort geef je jouw slimme speaker vanaf de bank de opdracht om een restaurant te zoeken en direct een reservering te maken. Deze nieuwe functionaliteiten van Google Mijn Bedrijf zijn dan ook het begin van iets veel groters…

Google Mijn Bedrijf en de kansen voor jou!

Maakt Google Mijn Bedrijf websites overbodig? Dat nog niet, maar de ontwikkeling van deze tool van Google is er zeker één om in de gaten te houden. Bij PauwR zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat we hier snel op kunnen inspelen. Weten welke kansen er voor jou voor het grijpen liggen? Neem dan contact met ons op! Bereik onze specialisten via advies@pauwr.nl of 020 262 03 32.

Rating: 4.6/5. From 8 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.