Adverteren op Snapchat nu ook mogelijk in Nederland

Het heeft even op zich laten wachten, maar vorige week was daar eindelijk het nieuws van Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat. Het advertentieplatform van Snapchat is nu ook open voor de Nederlandse markt. Wil jij een van de eerste adverteerders op Snapchat in Nederland worden? Lees dan snel verder!

Snapchat adverteren in Nederland

Vorig jaar startte Snapchat met advertentiemogelijkheden binnen de app. Na een succesvolle introductie in de Verenigde Staten heeft Snapchat haar advertentiemogelijkheden geleidelijk uitgerold naar de rest van de wereld. Nu is ook Nederland aan de beurt.

Snapchat is een van de snelst groeiende sociale media in Nederland, met inmiddels ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan 40% dagelijks gebruik maakt van de app. De gebruikers zijn hoofdzakelijk jongeren tussen de 13 en 25, maar de populariteit onder twintigers en dertigers neemt ook in rap tempo toe. Gemiddeld besteden ze 25-30 minuten per dag op Snapchat en 60% van de dagelijks actieve gebruikers maakt iedere dag nieuwe Snaps. (Bron: Snapchat.com)

Snapchat-ad-products

 

Snapchat campagnes

De eerste Snapchat campagnes zijn inmiddels gelanceerd in Nederland. Oreo was al zichtbaar met een eigen gesponsorde lens, waarmee je de koekjes in selfies plaatst. Unox was op Koningsdag de eerste met een gesponsorde lens speciaal voor Nederland. Parkmobile is de eerste die met een Snap Ads videocampagne actief is. Snap Ads zijn verticale video’s van maximaal 10 seconden, die worden getoond tussen de Discover verhalen. Een Snap Ads videocampagne is al mogelijk vanaf een budget van 5.000 euro.  

De gebruikers op Snapchat zijn te segmenteren op basis van leeftijd, geslacht, locatie, device en interesses, waardoor het mogelijk is om gericht doelgroepen te bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden van Snapchat adverteren voor jouw merk of product? Neem vrijblijvend contact op met onze Snapchat specialist Roel Derksen via roel@pauwr.nl of 020 262 03 32!

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.