Facebook Certified Planning Professional

Eerste Facebook Blueprint certificering voor PauwR

Facebook heeft eindelijk een stevig certificaat in de markt gezet voor marketeers. Senior Social Specialist Roel Derksen van PauwR Digital Marketing is als een van de eersten ter wereld officieel door Facebook gecertificeerd als Facebook Certified Planning Professional.

Facebook Blueprint certificaten

Er zijn twee verschillende certificaten te behalen binnen Facebook Blueprint, namelijk Facebook Certified Planning Professional en Facebook Certified Buying Professional. Om een certificaat te behalen moeten twee examens succesvol worden afgelegd. Eerst het Facebook Advertising Core Competencies examen, waarin de basiskennis van Facebook adverteren wordt getoetst. Vervolgens een gespecialiseerd examen voor respectievelijk Planning of Buying.

Het planning examen gaat meer over de strategie binnen Facebook advertising. Hierbij kun je denken aan wat voor campagnetype, targeting, creatives en tools te gebruiken om je doelstellingen te bereiken. Het buying examen gaat meer over het optimaliseren binnen Facebook advertising. Hoe richt je campagnes in en waar ga je op bijsturen om een maximaal resultaat te behalen.

Een van de eersten ter wereld

De Blueprint certificaten zijn pas twee weken geleden gelanceerd door Facebook. Senior Social Specialist Roel Derksen is als een van de eersten ter wereld officieel door Facebook gecertificeerd als Facebook Certified Planning Professional. Hij heeft dit behaald door aan de strenge certificeringseisen van Facebook Blueprint te voldoen. Onder andere twee examens onder streng toezicht behoorden daartoe. De kamer werd vooraf via video geïnspecteerd en tijdens het examen werd continu gecontroleerd op ‘valsspelen’ via de camera, microfoon en gelockt beeldscherm.

Facebook Blueprint: een waardevol certificaat

Naast het niveau van de examens zorgen ook de strenge certificeringseisen ervoor dat de certificaten een duidelijke waarde vertegenwoordigen. Valsspelen wordt onmogelijk gemaakt, er zijn kosten aan deelname verbonden en per 30 dagen kan er slechts één poging gedaan worden om een examen te behalen. Bovendien is legitimatie daarbij vereist. Alles bij elkaar zorgt Facebook er op deze manier voor dat het een stevig certificaat in de markt heeft gezet.

Rating: 4.2/5. From 5 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.