shopping

Shopping Ads: Van lekker extraatje tot absolute hygiënefactor

E-commerce spelers opgelet! Google Shopping breidt verder uit en wordt steeds dominanter binnen de zoekresultaten. Een online strategie zonder Product Listing Ads is voor webshops geen keuze meer. In deze blog worden de belangrijkste ontwikkelingen binnen het Shopping-landschap uitgelicht.

Prominentere plek binnen Search

Recentelijk heeft Google de zoekresultaten op de desktop flink op de schop gegooid. De vertrouwde ‘rechterkant’ is verdwenen en in plaats daarvan vertoont Google in veel gevallen vier tekstadvertenties boven de organische zoekresultaten. Voor de Product Listing Ads is nog wel ruimte aan de rechterkant beschikbaar, wat ervoor zorgt dat deze (nog) beter opvallen.

Ook op mobiele devices toont Google meer Product Listing Ads. Uit onderzoek van Search Engine Land blijkt dat vanaf juli 2015 de vertoningen van Product Listing Ads op mobile devices fors is toegenomen. Daarnaast test Google met grotere afbeeldingen, waardoor de zoekresultaten op een telefoon bijna volledig bestaan uit Product Listing Ads:

Google Shopping 2016

(bron: Search Engine Land)

Shopping binnen Google Images

Daarnaast heeft Google aangekondigd dat de Product Listing Ads worden toegevoegd aan de mobiele zoekresultaten van Google Images. Het aantal transacties via mobiel blijft stijgen. Dit jaar werd maar liefst 34% van alle online verkopen in de VS gedaan vanaf een mobiele telefoon.

Uit onderzoek blijkt dat mobiele gebruikers in een beginnend aankoopproces vaak op zoek zijn naar productafbeeldingen. Tevens blijkt dat mobiele gebruikers van Google Image Search vaak benieuwd zijn naar de prijzen en beschikbaarheid van de producten die zij vinden. Hierdoor heeft Google besloten om de Product Listing Ads op mobiele devices toe te voegen aan Google Image Search. Zo kan de gebruiker direct naar een webshop doorklikken om het gewenst product te bekijken.

Voorbeeld:

Google Shopping Mobile
(bron: AdWords Blogspot)

Deze ontwikkeling zorgt uiteraard voor nog meer vertoningen van Product Listing Ads op mobiel en dit biedt e-commerce partijen nieuwe kansen!

Bing Shopping

In navolging van Google komt ook Microsoft met Product Ads, genaamd Bing Shopping. Uit Bing onderzoek bleek al dat Bing erg interessant is voor adverteerders. Nu Bing Shopping binnenkort aan de mogelijkheden wordt toegevoegd, is het voor e-commerce partijen een must om aan de slag te gaan met Bing.

bing-shopping

(bron: Wordstream)

Hygiënefactor

Shopping neemt een steeds prominentere plek in op de zoekresultatenpagina van Google. Daarnaast wordt dit uitgebreid naar Google Images en Bing Product Ads komen binnenkort naar Nederland. Als online retailer is dit een uitgewezen mogelijkheid om je assortiment online te presenteren bij het publiek dat zelf op zoek is. Door de vermelding van een productafbeelding én de prijs ben je bij elke klik verzekerd van een relevante bezoeker. Shopping is dus niet meer weg te denken uit het online advertising landschap.

Wil jij het maximale uit Google Shopping halen of een van de eerste zijn die met Bing Shopping kan gaan testen? Neem dan contact met Head of Performance Dennis van de Ven via dennis@pauwr.nl of via 013-5821592.

Rating: 3.3/5. From 4 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.