TV Commercial inzetten of toch online video

Keuzehulp: TV commercials of online video?

We hebben het de afgelopen jaren al vaker gehoord: online / digitaal adverteren gaat nog meer groeien en zal het gaan winnen van adverteren op TV. Maar is dit echt wel zo? Er worden immers nog miljoenen euro’s gestoken in TV spots (al dalen die bestedingen momenteel fors). Er is bijna teveel onderzoek op het gebied van digitaal en TV adverteren. PauwR helpt je graag de juiste keus te maken, niet op basis van ego of emotie, maar op basis van onderzoek. We bieden je hieronder een overzicht van relevante onderzoeken om je een juiste en onderbouwde keus te laten maken. Spoiler alert; digitaal wint het bijna altijd!

Tip: Met de juiste video via het juiste kanaal je doelgroep bereiken? Download nu gratis de Whitepaper: See. Think. Do. Hét model voor krachtige online advertising

 • Video’s op het internet worden beter onthouden dan TV spots. Mensen herinneren zich twee keer zo vaak de inhoud van de boodschap en het merk dat bij die boodschap hoort. Daarbij staan mensen positiever tegenover een video op het internet dan een TV spot (bron: IAB).
 • In 2017 zal er meer geld worden uitgegeven aan digitale reclame dan aan TV reclame (bron: IAB).
 • De laatste 5 jaar is in de VS de hoeveelheid televisie kijken met 5% gedaald, terwijl het gebruik van online media met 17% is gestegen (bron: eMarketer, 2014).
 • Digitale advertenties in zoekmachines en op websites worden meer vertrouwd dan advertenties op TV (bron: Nielsen).
 • YouTube heeft tegenwoordig meer actieve bezoekers dan Facebook (bron: Compete PRO, 2015).
 • Online adverteren met video – voordat er geadverteerd wordt op andere platformen – zorgt voor een boost in de prestaties van campagnes op meerdere platformen (IAB).
 • 72% van de reclamebureaus geven aan dat online met video adverteren net zo effectief is, of zelfs beter dan adverteren met reclames op TV (bron: BrightRoll, 2015).
 • Online advertenties zijn flexibel. Je kan een campagne runnen voor €1.000,- of €100.000 en je kan stoppen wanneer je wilt. TV tijd inkopen is daarentegen duur en inflexibel.
 • Online advertenties kunnen gericht worden op specifieke karakteristieken van een doelgroep, zoals geslacht, leeftijd, interesse, geografische locatie en context. Bij TV is targeten moeilijker en zit je vast aan de doelgroep die een bepaalde zender of programma heeft, niet perse de doelgroep die je wilt.

Om terug te komen op de vraag of online adverteren het gaat winnen van adverteren op TV. Dit kunnen we nu dus met ‘JA’ beantwoorden. En dit gaat nóg sneller gebeuren dan we tot nu toe dachten.

De ‘digital transformers’ van PauwR hebben reeds tientallen bedrijven, bureaus en grote adverteerders begeleidt bij dit traject en gaan ook graag voor jou aan de slag voor campagnes vanaf € 2.500,-. Mail direct of bel vandaag nog naar 020-262 0332!

(Bron: Epipheo)

 

Rating: 2.2/5. From 10 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord
 1. TV
  TV zegt:

  Ik denk dat het doel van de reclame ook erg belangrijk is. Indien er een concreet doel is, zoals promotie voor verkoop of inschrijven etc, is online waarschijnlijk minstens zo effectief en zeker veel beter te monitoren. Maar gaat het een bedrijf bij een campagne meer om naamsbekendheid/branding, dan kan TV reclame denk ik nog zeer goed van toegevoegde waarde zijn. Zeker als het niet een commercial gebeurt maar als “partner” van een programma.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.