blog online video

Tips voor creatie online video (campagne)

Eerder dit jaar schreef ik een blog over de populariteit van online video en de mogelijkheden om deze in te zetten. Laten we een stap terug doen en kijken hoe je het beste een online video kunnen creëren. Want een groot deel van het succes van een online video campagne wordt bepaald door de kwaliteit van de uiting die wordt ingezet. Deze blog gaat in op de vraag, “waarmee moet je rekening houden bij het creëren van een goede online video?”

Verras de kijker

Als je gezien wilt worden, moet je verrassen. De meest consumenten vinden pre-rolls irritant en klikken zo snel mogelijk weg. Verras daarom! Een grappige, originele of vernieuwende pre-roll wordt gewaardeerd en maakt meer kans volledige bekeken te worden. De video kan dan zelfs gedeeld worden met anderen. Goede voorbeelden zijn de Madagascar Pingiuns en een commercial van Volkswagen.

Eerste vijf seconden

Zorg dat in de eerste vijf seconden het merk wordt genoemd. De realiteit is dat veel pre-rolls snel worden weggeklikt. Wanneer het merk in de eerste 5 seconden wordt genoemd, zien alle gebruikers het merk, wat bijdraagt aan de brandawareness.

Vergeet de tv commercial

Vergeet het ‘recyclen’ van tv-commercials. Online is een ander medium dan offline, pas de video daar op aan. Een tv-commercial recyclen zal een lager uitkijkpercentage tot gevolg hebben. Het is daarom van belang om het inzetten van pre-rolls uitermate serieus te nemen. Een pre-roll moet een aanvulling zijn op de tv-campagne, niet een kopie.

Benut de voordelen

Maak meer gebruik van de voordelen van het medium. In de verschillende mogelijkheden van internet en mobiele devices liggen veel kansen om pre-rolls verrassend en aantrekkelijk te maken. Kansen die op dit moment te weinig worden benut. Denk bijvoorbeeld aan:

Interactiviteit: consumenten staan positief tegenover interactie in pre-rolls. Voornamelijk interactie met een ‘fun’ element wordt gewaardeerd. Twee mooie voorbeeld zijn de advertenties van ASPCA en ABN AMRO.

Doelgroep: doordat de video online wordt ingezet kan de doelgroep erg specifiek benaderd worden. Dit kan gebruikt worden bij de creatie van de video, zo kan de doelgroep direct worden aangesproken. Een prachtig voorbeeld komt van Burger King dat hier perfect gebruik van maakt.

Dit zijn slechts enkele tips waarmee je rekening moet houden bij de creatie van een goede online video. PauwR fungeert graag als sparringspartner voor klanten en bureaus en geeft advies met betrekking tot de inzet van online video en (het testen van) diverse uitingen.

Ook starten met de inzet van online video? Bel naar 013-5821592 of mail naar lies@pauwr.nl voor een vrijblijvend voorstel op maat.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.