Conversie Optimalisatie: Meer Rendement uit Inbound Advertising

Conversieoptimalisatie: Meer rendement uit inbound advertising

“Een dag geen conversieoptimalisatie (CRO) is een dag kansen onbenut laten.” Een spreuk waar collectief consensus over bestaat bij degenen die hun eerste A/B- of Multivariate tests hebben ingezet. Waarom is dan nog niet ‘iedereen’ (lees: merk / bedrijfseigenaren) hiermee bezig?

Het antwoord ligt waarschijnlijk tussen de traditionele marketing perceptie waarbij je iets ‘tastbaars’ (bv. een bezoeker)  terugkrijgt voor je reclame-euro en onwetendheid over het proces an sich. Toch is ‘Always be testing’ geen buzzword of overenthousiaste leus van online marketeers. Je betaalt namelijk steeds meer voor je inbound advertising. Rendement is en wordt daarmee een steeds grotere uitdaging. Conversie Optimalisatie is nodig om die uitdaging aan te gaan.

Klikken worden steeds duurder: laat ze tellen!

Klikken vanuit je AdWords, Facebook of LinkedIn campagne worden steeds duurder door de onvermijdelijk toenemende concurrentie. Elke klik telt dus. Het is daarom essentieel dat een bezoeker de best mogelijke ervaring heeft wanneer deze landt op je pagina / website. Conversie Optimalisatie is daarmee eigenlijk niet meer weg te denken uit elk serieus online marketing plan. Elke klik die plaatsvindt is een nieuwe kans op conversie. Die kans dient zo groot mogelijk te zijn.

Een simpel voorbeeld van hoe conversieoptimalisatie je resultaat kan vergroten bij een gelijk aantal bezoekers.

Voor:

Gemiddelde orderwaarde: € 12,-

20.000 bezoekers X 1% (conversieratio) = 200 conversies. Uiteindelijke omzet:  € 2.400, –

Na:

Gemiddelde orderwaarde € 12,-

20.000 bezoekers X 1.2% conversieratio = 240 conversies. Uiteindelijke omzet:  € 2.880, –

Een verschil van 20% en € 480 ,-

De data-driven loodgieter

Data driven loodgieter Om een website te verbeteren dien je goed inzicht te hebben in waar de blokkades / lekkages / problemen zitten. Als een loodgieter ga je aan de slag om deze op te sporen en te verhelpen. Opsporen doe je met behulp van je Analytics pakket of de kwalitatieve tools zoals heatmaps of enquêtes. Besteed aandacht aan de plekken waar men de website binnenkomt, op de plekken waar de grootste exit-points liggen en je veel ‘afhakers’ ziet in je shop- of conversie funnel. Ontdek verschillen tussen demografische groepen of verschillende devices (mobiel / tablet / desktop).

Uiteindelijk: combineer je gevoel met een data-onderbouwing om uiteindelijk een gerichte hypothese voor je test te vormen. Deze hypothese, die vaak is opgebouwd als: ‘Door X te veranderen in Y, zorgen we ervoor dat meer prospects Z doen en daardoor XY laten stijgen’, test je vervolgens door de oorspronkelijke variant te vergelijken met één of meer testvarianten. Wanneer de test niet voor een verbetering heeft gezorgd betekent dit niet dat de test een negatief resultaat heeft. Dit zijn inzichten die aangeven dit het testobject geen direct impact heeft en dat je de test moet itereren met een andere variant, of een nieuwe test moet inrichten met een ander testobject.

PauwR is naast online advertising gespecialiseerd in conversieoptimalisatie. Wil je er ook voor zorgen dat de kans op een conversie zo hoog mogelijk is? Neem dan contact op met een van de online specialisten van PauwR via 013-5821592 of mail naar advies@pauwr.nl.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.