Facebook zet in op videomarketing

Facebook is flinke verbeterslagen aan het maken ten aanzien van video advertising. Video’s worden tegenwoordig (vaak) automatisch afgespeeld in de nieuwsfeed van de gebruiker. Dit heeft een grotere impact bij de gebruikers en maakt de inzet van video extra interessant voor adverteerders.

De Facebook App is immens populair onder de Facebook gebruikers. Er wordt meer tijd op besteed dan op de zes populairste apps na Facebook samen. Er worden ook steeds meer videoviews gemeten via Facebook. Gebruikers kijken, delen en liken video’s in toenemende mate. Als adverteerder wil je hier aanwezig zijn. Facebook zet daarom fors in op videomarketing en heeft diverse vernieuwingen toegepast in het advertentiesysteem. Een overzicht.

Video views objective

Momenteel kun je binnen Facebook kiezen voor de biedingsoptie ‘Geoptimaliseerde CPM’. Hierbij vertoont Facebook de advertentie aan personen waarvan de kans het grootst is dat ze op de advertentie klikken. Facebook rolt momenteel de functie ‘video views objective’ uit. Advertenties worden dan getoond aan gebruikers waarvan de kans het grootst is dat zij de video te bekijken.

Retargeting voor video

Naast deze nieuwe optimalisatie mogelijkheid biedt Facebook nu ook Retargeting voor video aan. Dit stelt de adverteerder in staat om mensen die al een video hebben bekeken van de adverteerder nogmaals te benaderen met een andere video. Deze optie biedt vooral op het gebied van storytelling veel mogelijkheden! De adverteerder kan bijvoorbeeld een eerste bericht met een video verspreiden om het vervolgverhaal via foto’s of video’s verder te vertellen onder de gebruikers die al een interactie hebben gehad met de vorige video.

Call-to-action bij Facebook video

Facebook heeft de mogelijkheid beschikbaar gemaakt om een call-to-action toe te voegen aan de video. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om een verdere interactie aan te gaan op de daarvoor ingegeven landingspagina. De call-to-action wordt pas weergegeven op het moment dat de gebruiker de video heeft uitgekeken. Op deze manier is dus niet alleen branding en storytelling de inzet, maar kan er ook daadwerkelijk op website conversies gestuurd worden. Er is een aantal standaard call-to-actions beschikbaar, denk aan ‘bekijk meer’ en ‘shop nu’.

Facecook Video Marketing

Facebook statistieken

Facebook heeft al eerder de statistieken met betrekking tot video uitgebreid. Daarin waren de verschillende kwartielen zichtbaar (bijv. video uitgekeken tot 75%). Deze informatie geeft goede inzichten om de video campagne op Facebook verder te optimaliseren. Facebook is dus zeker geschikt om ook de video van een adverteerder onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep. Pluspunt van Facebook is dat de engagement op de video daarnaast erg hoog zal zijn.

Ook starten met Facebook adverteren, bijvoorbeeld met video? Bel naar 013-5821592 of mail naar advies@pauwr.nl voor een vrijblijvend voorstel op maat.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. Esteban
  Esteban zegt:

  Ik denk dat video zeer populair gaat worden om mensen te overtuigen. Je ziet dit al in Amerika en meestal waait dit wel over naar Europa.

  Mooi om te zien dat Facebook hier al verschillende testen mee aan het doen is.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. koopjes
  koopjes zegt:

  Ik heb gehoord dat regelmatig video inzetten je edgerank kan laten stijgen met 50% op termijn. De eerste videos zullen meer dan 10 keer het aantal “gezien” krijgen van Facebook. Ik heb het zelf al gezien bij fan pages met simpele iphone filmpjes

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.