Google Offers (AdWords Aanbiedingsextensies)

Google Offers nu ook beschikbaar in Nederland!

Speciale aanbiedingen promoten via AdWords advertenties? Mensen vervolgens aan de aanbieding herinneren op het moment dat zij zich in de buurt van je winkel bevinden, en dan ook nog eens meetbare resultaten in de winkel? Dit alles is sinds kort ook mogelijk voor adverteerders in Nederland met Google Offers en aanbiedingsextensies voor AdWords!

Google Offers, het antwoord van Google op dagaanbieding sites als Groupon, was eerder dit jaar al beschikbaar in grote delen van Amerika, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.  Google heeft de uitrol van Google Offers vooralsnog niet groots aangekondigd, vandaar dat in veel nieuwsberichten de introductie in Nederland nog niet werd bevestigd en we de aanbiedingsextensies ook nog maar nauwelijks tegenkomen. Daar zal echter snel verandering in komen, gezien de unieke mogelijkheden voor adverteerders met een fysieke winkel.

AdWords Aanbiedingsextensies
Door middel van aanbiedingsextensies kunnen adverteerders specifieke aanbiedingen / kortingen toevoegen aan een AdWords advertentie. Na het klikken op de aanbieding landt de bezoeker op de aanbiedingspagina binnen Google Offers, waar de aanbieding kan worden verzilverd. Wanneer de bezoeker is ingelogd met zijn/haar Google account, kan de aanbieding worden bewaard. Indien de bezoeker niet is ingelogd kan de bezoeker de aanbieding naar zichzelf mailen of eventueel printen.

Google Aanbiedingsextensies

De voordelen van Aanbiedingsextensies:
Zoals we in een eerder artikel over Google Offers al beschreven, bieden aanbiedingsextensies een aantal belangrijke voordelen voor AdWords adverteerders en voor bedrijven die momenteel via andere dagaanbieding sites actief zijn:

  • Online marketing inspanningen worden voor een deel ‘offline’ meetbaar;
  • Adverteerders kunnen eenvoudig en goedkoop de markt van de dagaanbiedingen betreden;
  • Extra ‘exposure’, wat resulteert in een hogere CTR en uiteindelijk een verbeterde kwaliteitsscore.

Google Aanbiedingen via Mobiel:
Door middel van de Google Offers app (iOS en Android) is het mogelijk om de bewaarde aanbiedingen ook op je mobiel bij de hand te hebben. Bovendien krijg je automatisch een bericht op het moment dat je in de buurt van een betreffende winkel bent. De aanbieding kun je direct vanuit de app in de winkel laten zien. Het printen van een coupon is in dat geval dus niet meer nodig! Een unieke mogelijkheid voor lokale bedrijven om hun publiek te bereiken op het moment dat zij in de buurt van de winkel zijn.

Google Aanbiedingen 3

Combinatie Google Aanbiedingen en Search Retargeting
Een mogelijke strategie is het toevoegen van aanbiedingsextensies aan een Search Retargeting Campagne. Het gebruik van aanbiedingsextensies binnen een search retargeting campagne maakt het mogelijk om Google aanbiedingen uitsluitend te targeten op een bepaald segment van je bezoekers. Een mogelijke toepassing is bijvoorbeeld om een speciale aanbieding uitsluitend te vertonen aan loyale klanten, of bijvoorbeeld een bepaald kortingspercentage te geven aan kwalitatief hoogwaardige bezoekers, maar nog niet hebben geconverteerd.

Kortom; Google Offers- en Aanbiedingsextensies bieden nu ook volop kansen voor adverteerders binnen Nederland om op een relatief laagdrempelige- en doeltreffende wijze, de markt van dagaanbiedingen te betreden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Google Offers en AdWords Aanbiedingsextensies voor jouw bedrijf? Neem contact op met een van onze online specialisten via 013-582 15 92 of mail naar advies@pauwr.nl.

Rating: 3.8/5. From 9 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.