Verleid de fans van je concurrent met Facebook Sponsored Results

Onlangs introduceerde Facebook een nieuwe vorm van adverteren: Facebook Sponsored Results. Dit zijn advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van Facebook’s zoekmachine en daarmee enigszins vergelijkbaar met Google Ads (AdWords). De eerste resultaten zijn vooralsnog positief, al is deze vorm van adverteren op Facebook wellicht een beetje onethisch. In veel gevallen zal het namelijk een advertentie zijn voor de pagina van de concurrent.

Facebook Sponsored Results

Omdat deze zoekmachine vaak gebruik wordt om gericht naar een pagina te navigeren, is een groot deel van de zoekopdrachten ‘branded search’. Ofwel gebruikers die op zoek zijn naar een merk. En de meest interessante doelgroep bestaat voor veel merken uit de fans van de concurrent. De vraag is hoe adverteerders en Facebook hier in de toekomst mee om zullen gaan.

De eerste resultaten zijn in ieder geval positief. Sponsored Results halen volgens een eerste test van Nanigans een 23 keer hogere CTR (doorklikratio), een 78% lagere CPC (kosten-per-klik) en 14% hogere ‘app-install’, het installeren van een Facebook app. In een door ons opgezette campagne behaalden we inderdaad een doorklikratio van ruim 1% tegen slechts 0,10 euro CPC.

Een groot verschil met Google Ads (AdWords) is het volume en de koopintentie. Waar Google 100 miljard zoekopdrachten per maand verwerkt, is dat bij Facebook aanmerkelijk lager (cijfers daarover zijn op dit moment niet voorhanden). Bovendien zullen bezoekers op Facebook niet zo snel op zoek gaan naar een nieuwe kast, hypotheek of paar voetbalschoenen. Voor het genereren van fans of het installeren van apps en games lijken de ‘search ads’ van Facebook wel zeer geschikt.

Facebook Sponsored Search is alleen geschikt om bezoekers naar je Facebook pagina te leiden, dus niet naar je eigen website.

Meer weten over Facebook advertising? Neem contact op met de ervaren Facebook marketeers van PauwR via 013-582 15 92 of advies@pauwr.nl.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.