LinkedIn Ads eindelijk ook in het Nederlands en andere talen

Jarenlang waren LinkedIn Ads alleen in de Engelse taal toegestaan. Vandaag is daar eindelijk verandering in gekomen en kun je voortaan adverteren op LinkedIn in 18 verschillende talen. Waaronder in het Nederlands. Hiermee wordt het voor veel meer Nederlandse adverteerders interessant om te profiteren van de gerichte advertentiemogelijkheden die LinkedIn biedt.

LinkedIn Ads Nederlands

De uitdaging voor adverteerders en marketeers om op te vallen wordt tegenwoordig steeds groter, hiervoor is een nieuwe benadering nodig. Met de introductie van de Nederlandse versie van LinkedIn Ads kunnen Nederlandse adverteerders en leden nu op een meer lokale en betrokken manier met elkaar in contact komen,” zegt Lena Olivier, LinkedIn Benelux, tegen DutchCowboys.

PauwR heeft succesvolle LinkedIn campagnes beheerd voor (grote) adverteerders, maar veel vaker nog was de verplichting om Engels te gebruiken voor onze klanten een reden om af te zien van een campagne op het grootste zakelijke sociale netwerk.

Nederlandse LinkedIn advertentie

Overigens was het al wel mogelijk om te adverteren met Nederlandstalige banners, polls of tekstlinks via directe inkoop bij LinkedIn. Hieraan is wel een minimaal budget verbonden (ca. 10.000 euro) en betalen is alleen mogelijk op basis van CPM (cost-per-mille, kosten per 1.000 vertoningen) en dus niet per klik (CPC). De targetingopties zijn hetzelfde, waardoor dit ook een zeer krachtige vorm van adverteren is, met name gericht op branding en het creëren van awareness rond een product of dienst.

Hieronder enkele cijfers van LinkedIn die onderbouwen waarom de gebruikers zo’n interessante doelgroep vormen voor adverteerders, met name in een B2B omgeving:

LinkedIn Ads cijfers

LinkedIn Ads cijfers 2

LinkedIn Ads cijfers 4

PauwR neemt een LinkedIn campagne regelmatig op in het online mediaplan dat wij voor onze klanten opstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail met Pieter Voogt of Joris Kock via 013-582 15 92 of advies@pauwr.nl.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord
 1. Polle
  Polle zegt:

  Logische, langverwachte ontwikkeling. Zeker voor B2B leadgeneratie heb ik persoonlijk zeer goede ervaringen met adverteren op LinkedIn. Als onderdeel van een doordachte contentstrategie (whitepapers, blogartikelen doorplaatsen op LinkedIn, interactie via groepen) kan dit wellicht qua features eenvoudig maar waardevol medium zijn.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.