Snel meer downloads voor je app via gerichte advertenties

blankMobiele apps bieden bedrijven ongekende mogelijkheden om hun doelgroep te bereiken. Mede met het oog op de explosieve groei van ‘mobile search’ introduceert Google de komende tijd een aantal nieuwe opties om de promotie van mobiele apps eenvoudiger en krachtiger te maken.

Mobile app extensie in AdWords

Niet elke gebruiker die in Google naar een bepaald merk of bedrijf zoekt weet dat zij ook een mobiele app aanbieden. De nieuwe ‘mobile app extensie’ in AdWords maakt het voor adverteerders mogelijk om een download link naar de betreffende app toe te voegen aan hun Mobiele AdWords advertenties.

Deze nieuwe extensie biedt bedrijven / merken een extra kanaal om hun apps onder de aandacht te brengen. Daarnaast blijkt uit de eerste resultaten dat AdWords advertenties met de mobile app extensie zorgen voor een 6% hogere doorklikratio. Helaas is deze mobile app extensie momenteel alleen beschikbaar voor smartphone toestellen, maar in de nabije toekomst zal deze advertentie extensie ook beschikbaar worden voor het adverteren op tablets.

Uitgebreide app informatie in click-to-download advertenties

Click-to-download advertenties zijn voornamelijk gericht op het direct downloaden van de app. Deze verschijnen bovendien met het logo, afbeeldingen en uitgebreide informatie over de betreffende app, zoals de prijs en eventueel de waardering. Deze informatie wordt rechtstreeks overgenomen uit Google Play en de iTunes App store.blank

Android app downloads bijhouden in AdWords

Google heeft het tevens mogelijk gemaakt om gedownloade apps vanuit de AdWords advertenties te meten als conversie. Ondanks dat het meten van conversies voorlopig alleen beschikbaar is voor Android apps, krijgen adverteerders door deze optie meer inzicht in het resultaat van hun mobiele app campagnes!

Breng je mobiele app onder de aandacht door middel van krachtige mobiele advertentiecampagne opgezet door de specialisten van PauwR. Bel 013-5821592 of neem contact met ons op via onze website.

 

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.