Facebook data gevisualiseerd

closeDeze post is 7 jaar, 6 maanden en 16 dagen geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn verouderd. Houd hier rekening mee bij het lezen en/of reageren op dit artikel. Ga voor actuele artikelen naar de homepage van de PauwR Blog

Online marketeer en analytics specialist Gjalt Jellesma heeft een enorme hoeveelheid Facebook data gevisualiseerd met behulp van Tableau. Dat geeft zeer duidelijke inzichten die hij graag via PauwR wil delen.

Een aantal van deze inzichten volgens Gjalt:
–  De ‘westerse wereld’ heeft relatief meer ouderen online (zie rechts onderaan vooral Noord Amerika en Oceanie ).
– In Afrika en delen van Azië hebben vrouwen blijkbaar beperkt toegang tot Facebook / Internet, en zijn het vooral jonge mannen die een account hebben.
– Dit leeftijdspatroon zie je ook duidelijk in Europa, alleen is hier de verdeling man/vrouw wel evenredig.
– Interessant is ook het verschil in klikprijzen (CPC) voor het adverteren op Facebook, waarbij Rusland en Japan momenteel de lijst aanvoeren met de hoogste kosten per klik. Nederland bevindt zich in de middenmoot.

 

Overzicht Facebook data wereldwijd (februari 2012)

Klik hier voor de Tableau versie, waarbinnen je zelf selecties kunt maken. NB: De data wordt niet geupdate, het gaat om gegevens van februari 2012. Welke gegevens zijn volgens jou het meest opvallend?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *