Adverteren binnen Facebook games als FarmVille en MafiaWars

Veruit de meeste bedrijven die op Facebook adverteren maken gebruik van de ‘Marketplace ads’. Deze worden getoond naast de timeline van de gebruiker. Maar grotere bureaus of adverteerders kunnen via een custom API ook van andere advertentieformaten en posities gebruik maken. Terwijl je wel van dezelfde targeting mogelijkheden van Facebook gebruik kunt maken. Een interessant alternatief.

Facebook is mede groot geworden door de populariteit van games als MafiaWars en FarmVille (ruim 28 miljoen spelers) die binnen de Facebook omgeving worden gespeeld. Wereldwijd gaat het om 270 miljoen actieve spelers per maand. In deze games worden advertenties getoond. En de verkoop daarvan verloopt via geselecteerde bureaus die toegang hebben tot een custom API. Daaronder ook aanbieders van retargeting campagnes, zodat je op deze plaatsen ook vaak banners tegenkomt van websites die je onlangs hebt bezocht.

Omdat de spelers zijn ingelogd met hun Facebook profiel, zijn hun gegevens dus bekend en kan de adverteerder daar gebruik van maken om zijn advertenties zo relevant mogelijk te laten zijn. Daarbij gaat het onder meer om leeftijd, geslacht, woonplaats, maar ook relatiestatus, zoals single of getrouwd.

Facebook games adverteren

Adverteren kan met de volgende bannerformaten:

 • 728×90 pixels
 • 300×250 pixels
 • 160×600 pixels

Het bereik van deze advertenties in Nederland is momenteel zo’n 4 miljoen gebruikers (meerderheid 18 – 49 jaar). Betalen voor de ads gebeurt op basis van kosten-per-klik / CPC (van ca. 0,40 tot 0,90 euro) of per duizend vertoningen/ CPM (1 tot 2 euro). Deze prijzen zijn afhankelijk van de populariteit van de advertenties (CTR, doorklikratio), maar waarschijnlijk ook van volume en kwaliteit van de creatives. Het minimale budget voor een campagne binnen Facebook games is 2.000 euro.

In Nederland is PauwR één van de weinige bureaus die een advertentiecampagne binnen Facebook games kunnen aanbieden. Interesse? Bel of mail dan met Pieter Voogt of Joris Kock, 013-5821592.

LET OP: In maart 2012 kunnen we bij een campagne vanaf 2.500 euro maar liefst 1.000 euro extra advertentiebudget weggeven voor een advertentiecampagne binnen Facebook Games. Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden!

Voorbeeld advertenties binnen de populaire Facebook game Farmville:

Advertenties binnen Farmville op Facebook

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
3 antwoorden
 1. Norman
  Norman zegt:

  Wat een onzin, dit is niet 1000 euro gratis adverteren, maar: We hebben te weinig adverteerders dus geven we dikke korting, en noemen het gratis…

  Gratis is als er niets betaald hoeft te worden, korting is als iets te duur is en de prijs daarom omlaag gaat.

  Stunts als deze vallen onder de categorie: Misleiding.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. Pieter
  Pieter zegt:

  @Norman: Dank voor je reactie. Je hebt gelijk dat je wel een deel moet betalen, gratis bestaat helaas niet in deze wereld. Dat geldt ook als je in een zak chips extra 33% gratis krijgt. Je kunt er niet voor kiezen alleen die 33% mee naar huis te nemen.

  Maar in dit geval krijg je echt ter waarde van 1.000 euro extra aan vertoningen of klikken. En dat kun je inderdaad ook zien als een korting, het is maar net hoe je het bekijkt. Sorry als je dat als misleiding ziet, zo is het uiteraard niet bedoeld.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 3. Ferdi Swaans
  Ferdi Swaans zegt:

  Norman ik ben het helemaal eens met je. Pure misleiding dit.
  Korting is korting en gratis is gratis!

  Shame shame shame!!!!!!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.