Adverteren op Hyves met tekstadvertenties, 60% goedkoper

Hyves introduceert vandaag een nieuwe vorm van ‘Hyverteren‘: De banners gaan eruit en maken plaats voor tekstadvertenties, zoals we die kennen van o.a. advertenties op Facebook en LinkedIn. Van deze populairste social media is Hyves nog de enige die adverteren alleen aanbiedt op basis van CPM, kosten-per-duizend-vertoningen. De prijs daarvan wordt wel drastisch verlaagd, namelijk van 1 euro naar 0,40 euro. Helaas voor adverteerders durft Hyves het nog niet aan om af te rekenen op CPC, zoals Facebook en LinkedIn wel doen. De meerderheid van de adverteerders heeft een voorkeur voor deze vorm van afrekenen.

blank

Hyves geeft zelf als reden in een interview met Emerce dat de ‘skyscrapers’, het oude bannerformaat, MKB-ers afschrikte om te starten met adverteren op Hyves. De nieuwe tekstadvertenties kunnen worden voorzien van een afbeelding, zoals dat ook bij Facebook en LinkedIn het geval is. “De commerciële uitingen zijn niet enkel meer zichtbaar op profielpagina’s, maar op alle pagina’s binnen Hyves. We kunnen makkelijker, dieper targeten.”, aldus de manager van Hyverteren in het vraaggesprek.

Op dit moment kun je er nog steeds voor kiezen om een skyscraper banner te uploaden. Nog niet geheel duidelijk is wanneer deze exact ophouden te bestaan als ‘creative’. Omdat de nieuwe vorm vandaag, maandag 9 januari 2012, pas is gelanceerd, zijn de nieuwe advertenties ook nog niet te zien. De reclameruimte wordt vooralsnog opgevuld met advertenties die worden geleverd via het Google Display Netwerk, de bekende ‘ads by Google’.

Voorbeeld Hyves Tekstadvertentie van onze klant ITSHoliday.nl:

Voorbeeld Hyves Tekstadvertentie ITS Holiday

Wil je als eerste adverteren op Hyves via de nieuwe tekstadverterenties? Neem dan vandaag nog contact op met PauwR via advies@pauwr.nl of 013-582 15 92!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.