Facebook @ PauwR

Onze verwachtingen voor 2012 (1/3): Facebook Adverteren

Aan het einde van het jaar publiceren veel blogs hun verwachtingen over het jaar dat volgt. Zo heeft Marketingfacts de SEO trends van 2012, Molblog presenteert een vooruitzicht op het sportjaar 2012 en op Dutchcowboys.nl zijn de digitale trends volgens Trendsfactory te vinden. Ook wij willen onze verwachtingen voor 2012 met jullie delen. Onze eerste verwachting gaat over Facebook Adverteren. Hierna zullen er nog twee delen volgen met onze verwachtingen voor 2012.

Aantal-Facebook-Gebruikers

Een duidelijke trend in 2011 was de explosieve groei van Facebook in Nederland. Het jaar begon met ruim 3 miljoen Nederlandse Facebook-gebruikers, maar inmiddels staat de teller al op ruim 5,3 miljoen. Deze explosieve groei is uiteraard ook opgemerkt door bedrijven en marketeers. Steeds meer bedrijven zien de kansen van een Facebook-pagina in. Tienduizenden fans van je merk met één druk op de knop bereiken, welk bedrijf wil dat nou niet? Niet voor niks dat een multinational zoals Heineken in commercials de link naar haar website niet meer toont, maar de link naar haar Facebook-pagina.

Heineken-Commercial-Facebook

Naast het opbouwen van een fanbase is Facebook ook uitermate geschikt voor het gericht adverteren binnen een bepaalde doelgroep. Door de doelgroep goed in te stellen is er 0,0 waste, wat bij traditionele media (en zelfs bij online marketing zoals Google Ads (AdWords)) niet denkbaar is. Dit grote voordeel zal voor bedrijven steeds belangrijker worden, waardoor de kans groot is dat zij gaan ‘besparen’ op klassieke marketing en dit budget naar Facebook verschuift. Aangezien dit ook geografisch in te stellen is, geldt dit niet alleen voor nationaal opererende bedrijven maar is dit ook interessant voor ‘de bakker op de hoek’.

Echter, om deze kansen van Facebook adverteren te benutten, hebben de bedrijven professionele hulp nodig. Hier is een mooie kans weggelegd voor online marketeers met ruime ervaring in Facebook Advertising.

Meer over Facebook adverteren zie je in de nietsverhullende presentatie die PauwR directeur Pieter Voogt gegeven heeft tijdens Emerce Performance 2011.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met onze relaties en volgers. In onze vorige twee blogs gaven we al aan dat wij verwachten dat Facebook Adverteren in 2012 enorm gaat groeien en dat ook Conversie Optimalisatie een speerpunt zal worden in 2012. […]

  2. […] dat volgt. Ook wij willen onze verwachtingen voor 2012 delen met onze relaties en volgers. Naast Facebook Adverteren (deel 1 van deze serie) denken wij dat ook Conversie Optimalisatie een speerpunt wordt voor veel […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.