Google breidt sociaal adverteren uit via Google+ pagina’s

Google+ advertentiesOok Google zet nu vol in op ‘Social Advertising’. Donderdag kondigde Google aan dat de deze week gelanceerde Google+ pagina’s een belangrijke rol gaan spelen in het socialer maken van AdWords advertenties. Social Extentions heeft Google dit genoemd. Want ook Google is overtuigd van het nut van sociaal adverteren, zoals Facebook dat al een hele tijd doet.

Een voorbeeld ter illustratie: Jaap geeft de Google+ pagina van PauwR een +1 (Plus One), omdat hij op de hoogte wil blijven van online marketing nieuws. Een dag later ziet Jeroen, die met Jaap is gelinkt op Google+ (of via een ander netwerk), een AdWords advertentie van PauwR. Hij krijgt daarbij automatisch te zien dat Jaap dit bedrijf eerder een +1 heeft gegeven. Andersom wordt een +1 voor een advertentie opgeteld bij het aantal +1’s voor je Google+ bedrijfspagina.

Google Plus One AdWords advertentie PauwR

Hoe werken Social Extensions met Google Ads (AdWords)?

  • De Social Extensions zijn direct voor alle landen beschikbaar
  • Je betaalt er niets extra’s voor. Waarschijnlijk gaat je doorklikratio (CTR) omhoog, dus ook je kwaliteitsscore. Dit kan leiden tot lagere klikprijzen
  • Social Extensions verschijnen zowel in het zoeknetwerk als in het Google Display Netwerk (GDN) en zowel op desktops als mobiele apparaten
  • In de AdWords rapportages kun je straks de resultaten van deze speciale advertenties zien
Hoe voeg je Social Extensions toe aan je AdWords advertenties?
We verwachten dat Google deze functies blijft uitbreiden en dat ook adverteren op Google Plus binnenkort tot de mogelijkheden behoort. Voeg de PauwR Google+ pagina toe aan je kringen en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.