Nieuwe optie om Facebook advertenties socialer te maken

Nadat Facebook onlangs met de zogenaamde ‘Expandable Ad Unit’ al een nieuw advertentieformaat introduceerde, heeft Facebook nu ook een nieuwe optie toegevoegd voor het adverteren voor websites buiten Facebook. Voorheen was een ‘Sociale context advertentie’ (waarbij onder de advertentie wordt weergegeven welke Facebook-vrienden het betreffende merk of bedrijf ‘leuk vinden’), alleen mogelijk wanneer een pagina binnen Facebook als landingspagina werd gekozen. Door de introductie van de zogenaamde ‘Related Page optie’ is het sinds kort ook mogelijk om een ‘Sociale context’ mee te geven aan advertenties die naar een URL buiten Facebook verwijzen.

De ‘Related Page optie’ werkt als volgt:

Facebook Adverteren: Related Page optie

Wanneer een externe URL wordt opgegeven, zoekt Facebook automatisch of er een gerelateerde Facebook-pagina kan worden gevonden. Als de optie ‘Show stories about people interacting with this Page with my ad’ is aangevinkt, worden de Facebook-vrienden die het betreffende merk of bedrijf ‘leuk vinden’ weergegeven onder de advertentie.

Het is bewezen dat mensen zich makkelijker laten beïnvloeden door aanbevelingen van vrienden en bekenden. De ‘sociale context’ zorgt dus voor effectievere advertenties en creëert bovendien een viraal effect doordat deze aan ‘vrienden van vrienden’ worden weergegeven.

Start ook met Facebook Adverteren en maak kennis met de vele mogelijkheden van een professionele campagne. Neem vandaag nog contact met ons op of bel met Pieter Voogt, 013-5821592.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] heeft Google dit genoemd. Want ook Google is overtuigd van het nut van sociaal adverteren, zoals Facebook dat al een hele tijd […]

  2. […] (Dit artikel verscheen eerder op de PauwR Blog) […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.