Google Plus One zichtbaar in Nederlandse AdWords

Vandaag maakte Google bekend dat ze de +1 (Plus One) button wereldwijd uitrollen in de Google zoekresultaten. Ook in Nederland is deze ‘social button’ inmiddels zichtbaar. +1 is erop gericht aanbevelingen van vrienden zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Dit geldt niet alleen voor de organische zoekresultaten. Ook de AdWords advertenties worden uitgerust met een mogelijkheid om deze te ‘liken’. Hieronder ziet u één van de eerste screenshots van dit fenomeen (live), dat Googles antwoord op de Facebook ‘Like button’ moet worden.

Plus One Google Ads (AdWords) Nederland

Overigens zijn in dit voorbeeld ook de zes ‘sitelinks’ zichtbaar, eveneens een uitbreiding die vandaag is geactiveerd.

Google geeft aan dat +1 waarderingen meetellen in de organische resultaten. In Google Ads (AdWords) hebben ze vooralsnog geen invloed op de kwaliteitsscore, maar wij verwachten dat dit in de toekomst wel degelijk een rol gaat spelen. Google heeft adverteerders inmiddels ook een e-mail gestuurd waarin ze Plus One voor AdWords aankondigen.

Google Plus One AdWords e-mail

In de organische zoekresultaten ziet de +1 vermelding er als volgt uit:

Plus One Google Organisch

Meer over het Google+ netwerk, waarin de +1 button een belangrijke rol speelt, in een uitgebreid artikel op Websonic. Deelname is vooralsnog alleen op uitnodiging, je kunt je hier aanmelden voor de Nederlandse versie. Op Yoast.com staat een artikel over hoe je de Plus One button kunt meten. En vergeet niet dit artikel hieronder en de PauwR Blog aan de rechterkant van deze pagina te +1-en :-)

 UPDATE 7-11-2011: Vanaf vandaag is het mogelijk een Google+ Bedrijfspagina aan te maken via deze link.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. Roel van der Krabben
  Roel van der Krabben zegt:

  Vanaf vorige week worden Google +1 automatisch bij gehouden in Google Analytics V5.
  Check http://www.roelvdkrabben.nl/analytics/google-1-nu-ook-te-meten-in-google-analytics-v5

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. Pieter Voogt
  Pieter Voogt zegt:

  Bedankt voor de aanvulling Roel, inderdaad een mooie functie van Google Analytics v5!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.