Veranderingen YouTube Promoted Video

Het adverteren op YouTube door middel van een video advertentie is al langer mogelijk. Promoted Video’s (of Gesponsorde Video’s) zijn filmpjes die ingezet worden via YouTube om extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. De video verschijnt aan de boven- of rechterkant van de zoekresultaten na het intypen van een relevant zoekwoord. Deze zoekwoorden kan je zelf opgeven. Promoted Video’s combineren dus de kracht van zoeken (AdWords) en het bereik en betrokkenheid van YouTube.

YouTube heeft de plaatsingen van deze Promoted Video aangepast. Ze zijn nog steeds zichtbaar na het intypen van een relevant zoekwoord, maar daarnaast worden ze ook  getoond als relevante video naast de weergave pagina van geselecteerde partner video’s:

YouTube Promoted Videos

Het bereik wordt hier enorm mee vergroot en bij elke video is duidelijk aangegeven dat het om een promoted video gaat. Daarnaast is deze ook geel gemarkeerd. Promoted Video’s worden op deze manier getoond op basis van context en zijn dus relevant voor de gebruikers.

Vandaag zijn wij nog een andere vorm van Promoted Video’s tegengekomen, namelijk in de video zelf, als overlay advertentie.

YouTube-sponsored-video-overlay

Dit gebeurt op basis van context targeting en gedrag van de gebruiker. Dus wanneer men ingelogd is en meerdere video’s over bijvoorbeeld surfen heeft gekeken zal in het volgende filmpje een Promoted Video overlay te zien zijn van bijvoorbeeld een surfblog. Wanneer de gebruiker op deze banner klikt wordt hij of zij doorverwezen naar de pagina waar het filmpje wordt weergegeven (dit kan de weergave pagina zijn of het YouTube kanaal). Het is verstandig om altijd een overlay toe te voegen aan je Promoted Video, om zo de bezoeker door te verwijzen naar de website. Wij zijn heel benieuwd wat deze ontwikkelingen voor resultaten gaan opleveren.

Meer weten over adverteren op Video Advertising? Neem contact op met één van de Display specialisten van PauwR.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. Mark van Duin
  Mark van Duin zegt:

  Hoi Lies,
  YouTube Promoted video’s is inderdaad Adwords in YouTube met het verschil dat het geen text advertentie is maar een video boodschap. Aangezien de internetgebruiker liever iets ziet dan leest ben ik benieuwd wanneer Google met een tegenzet komt.

  YouTube blijft maar groeien. In Nederland wordt YouTube dagelijks bezocht door circa 8 miljoen bezoekers die gemiddeld 12 minuten op YouTube blijven. Waanzinnig interessant voor ads natuurlijk.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden
 2. Alexander van Dijl
  Alexander van Dijl zegt:

  Goed om te zien dat Youtube nu echt bezig is om geld te verdienen. Hoe beter Youtube het doet, hoe beter andere bedrijven de mogelijkheden van Youtube en video marketing in zullen zien.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.