Google Analytics vernieuwd; een korte kennismaking

Gisteren werd bekend gemaakt dat de beta versie van de nieuwe Google Analytics is opengesteld voor alle gebruikers.  Wij hebben de mogelijkheid gehad om al eerder de nieuwe toepassingen te testen. In deze blog zullen we het vernieuwde dashboard en de uitgebreidere aangepaste rapporten bespreken.

Splinternieuw Google Analytics Dashboard

Een belangrijke verandering binnen de vernieuwde Google Analytics, zijn de uitgebreide mogelijkheden van het dashboard. Je hebt nu de mogelijkheid om een aangepast dashboard te maken. Door het kiezen van een widget is het mogelijk om een custom dashboard in te stellen. Je hebt nu de mogelijkheid om widgets in de vorm van een tabel,grafiek, diagram of tijdslijn in te richten. Zo kun je in één oogopslag de website resultaten overzien. Dit is een hele verbetering t.o.v. de statische dashboard mogelijkheden binnen de huidige Google Analytics.

afbeelding_widget

Uitbreiding aangepaste rapporten binnen Analytics

De aangepaste rapporten hebben voor de nieuwe versie van Google Analytics een upgrade gehad. Het is nu mogelijk om  filters toe te passen binnen een aangepast rapport. Daardoor heb je nog meer mogelijkheden om de verschillende doelgroepen op je site te onderscheiden. Je wilt bijvoorbeeld een filter toepassen voor het verkeer vanuit Twitter naar je website.  Voeg onderstaand  filter toe binnen het aangepaste rapport, zodat alle bezoeken vanuit Twitter in één overzicht geanalyseerd kunnen worden. Dit geeft goede input om het rendement uit Twitter te monitoren en te verbeteren.

afbeelding_aangepaste rapport twitter

Een minder punt in de beta versie van de vernieuwde Analytics is de weergave van de gemiddelde tijd op de site. Deze wordt nu nog in seconden weergegeven. Samenvattend zijn wij zeer positief gestemd over de vernieuwingen binnen Analytics. De nieuwe versie maakt het voor de gebruiker eenvoudiger om de website resultaten inzichtelijk te krijgen en daarop actie te ondernemen.

Neem voor  vragen of opmerkingen over de vernieuwingen binnen Google Analytics gerust contact op met één van onze webanalisten.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.