Fout bedrag op factuur door overgang factureringsinterface Google Ads (AdWords)

Sinds enkele weken is Google bezig met het uitrollen van een nieuwe factureringsinterface voor Google Ads (AdWords). Deze factureringsinterface wordt vooral gebruikt door campaign managers en administraties om openstaande bedragen en tegoeden bij te houden. Bedrijven die hun Google Ads (AdWords) campagne(s) hebben uitbesteed, zullen deze interface niet of nauwelijks gebruiken. Internetmarketingbureaus gebruiken de factureringsinterface om facturen op te halen, op te slaan en te mailen naar haar klanten. Juist hier is er bij de overgang naar de nieuwe interface iets misgegaan.

online facturerenOp de maandelijkse facturen van Google Ads (AdWords) komen normaal gesproken de bedragen te staan die in de desbetreffende maand zijn afgeschreven. Dit kan één maandelijks bedrag zijn of meerdere bedragen wanneer de bestedingslimiet bereikt wordt. Bij accounts die zijn overgegaan naar de nieuwe factureringsinterface wordt op de factuur naast de afgeschreven bedragen ook een bedrag getoond dat (nog) niet afgeschreven is. Dit bedrag weerspiegelt het accountsaldo ten tijde van de overgang en is op de desbetreffende datum dus niet afgeschreven. Google bevestigt telefonisch en per e-mail dat dit een fout is die voort is gekomen door de overgang naar de nieuwe factureringsinterface. De niet-afgeschreven betaling die op de factuur vermeld wordt zal een maand later alsnog afgeschreven worden.

We hopen dat dit probleem inmiddels verholpen is, zodat de accounts die nog omgezet moeten worden geen problemen krijgen met foute facturen. Daarnaast hopen we dat het in de toekomst (eindelijk) mogelijk wordt om facturen automatisch te laten versturen, wat nu nog handmatig wordt uitgevoerd.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.