Doorklikken vanuit YouTube Video’s naar website

youtube-call-to-actionHet is vaak moeilijk om de slag te maken van het bekijken van een YouTube video naar een bezoek aan de website. Dit is nu echter een stuk makkelijker geworden. Wanneer gesponsorde video’s ingezet worden om te adverteren op YouTube via Google Ads (AdWords) is er nu de mogelijkheid om hier een ‘gratis’ call-to-action overlay bij te plaatsen. Het maakt dan in het vervolg niet uit of de video bekeken wordt via de advertentie of gewoon via de organische zoekresultaten. De overlay wordt na 10 seconden weergegeven in de onderste 20 procent van het filmpje (vergelijkbaar met InVideo advertenties) en kan door de gebruiker op elk gewenst moment worden gesloten.

De overlay kan dus perfect worden gebruikt om de gebruiker extra informatie te geven aan de gebruiker. Als de gebruiker op de overlay klikt, wordt deze naar een externe website geleid.  Op deze manier is het dus nog makkelijker extra verkeer naar je website, YouTube kanaal of andere video’s te leiden. Voor deze call-to-action overlay worden geen extra kosten in rekening gebracht. Wanneer de video niet langer als advertentie wordt ingezet zal ook de overlay niet langer zichtbaar zijn. De call-to-action overlay kan dus gezien worden als extraatje wanneer de video als promotiemiddel wordt ingezet en is geen permanent onderdeel van de video.

YouTube Overlay Call-to-action

Overlays met call-to-action worden geleverd voor gesponsorde YouTube-video’s via het AdWords-programma. De advertentieteksten zijn hetzelfde opgebouwd als Google Ads (AdWords) tekstadvertenties, met een titel van 25 tekens en twee beschrijvingsregels van 35 tekens. Ook dient een zichtbare URL en bestemmings-URL ingegeven worden. Door deze bestemmings-URL te taggen met de Analytics URL maker kan het resultaat van de video ook nog eens gemeten worden door middel van Google Analytics en zal de YouTube campagne nog inzichtelijker worden!

Er kan slechts één overlay per video worden weergegeven. Om een overlay met call-to-action te maken of te bewerken voor een bestaande campagne met gesponsorde video’s moeten de volgende stappen gevolgd worden:

 1. Meld u aan bij uw account op http://www.youtube.com.
 2. Klik op het tabblad Account boven aan uw dashboard.
 3. Klik bij ‘Mijn video’s’ op Geüploade video’s.
 4. Klik op Bewerken naast een gesponsorde video.
 5. Vul alle vereiste velden in bij Overlay met call-to-action.
 6. Klik op Wijzigingen opslaan wanneer u alle wijzigingen heeft aangebracht in de video.

Het is dus zeker verstanding deze call-to-action overlay toe te voegen aan de gesponsorde video’s. Alle voordelen op een rijtje:

 • Extra informatie voor de gebruiker
 • De mogelijkheid om een extra actie te vermelden
 • Zichtbaarheid van de website vergroten
 • Extra verkeer naar externe website
 • Resultaten worden inzichtelijk gemaakt in Google Analytics

Meer weten over adverteren op YouTube? Neem contact op met één van onze YouTube specialisten!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] (dit kan de weergave pagina zijn of het YouTube kanaal). Het is verstandig om altijd een overlay toe te voegen aan je Promoted Video, om zo de bezoeker door te verwijzen naar de website. Wij zijn […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.