Google Display Netwerk, enorm bereik voor uw bannercampagne

closeDeze post is 9 jaar, 3 maanden en 24 dagen geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn verouderd. Houd hier rekening mee bij het lezen en/of reageren op dit artikel. Ga voor actuele artikelen naar de homepage van de PauwR Blog

google-display-netwerk

Google heeft vandaag een nieuwe naam gelanceerd voor haar reeds bestaande netwerk, waarin het voor adverteerders via Google Ads (AdWords) mogelijk is met banners, tekstadvertenties, video-advertenties en rich-media ads te adverteren op miljoenen partnersites: Het Google Display Netwerk.

Via het Google Display Netwerk kunt u uw advertentiecampagne targeten op onder meer miljoenen ‘content partner websites” (AdSense gebruikers) en Double-Click Ad Exchange partners, YouTube en andere Google sites zoals Google Finance, Gmail, Google Maps en Blogger. U kunt voor al deze plaatsingen betalen op basis van CPC (kosten per klik), CPM (kosten per vertoning) of CPA (kosten per acquisitie). De advertenties kunnen worden geplaatst op websites, in video’s en natuurlijk ook op de telefoon van de gebruikers. Het Google Display Netwerk heeft een bereik van maar liefst 80% van de wereldwijde internet gebruikers.

De resultaten zijn zowel via Google Ads (AdWords) als Google Analytics goed meetbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of een bannervertoning (zonder klik) uiteindelijk ertoe heeft bijgedragen dat een bezoeker de gewenste actie op uw site heeft ondernomen, zoals het doen van een aankoop in uw webshop. Via de optie ‘retargeting‘ kunt u bezoekers die eerder op uw site zijn geweest een banner tonen wanneer zij zich later op een andere site in het Google Display Netwerk bevinden.

Voor websites die Google AdSense gebruiken verandert er overigens niets, al roept Google hen wel op om beeldadvertenties te accepteren en zo te profiteren van waarschijnlijk hogere inkomsten.

No votes yet.
Please wait...
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Google Ad Planner is uitermate geschikt om websites te vinden voor het Google Display Netwerk wat deel uitmaakt van je Google Ads (AdWords) campagne. De Ad Planner stelt je, naast het zoeken op […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *