Ad Sitelinks nu beschikbaar voor alle AdWords advertenties

In November heeft Google Ad Sitelinks gelanceerd om te helpen nog betere resultaten te behalen bij de best presterende advertenties. Sindsdien heeft Google adverteerders enorme winst zien maken met Ad Sitelinks. De klikfrequenties stegen gemiddeld met meer dan 30%. Vanaf nu heeft Google een nieuw online platform, die het mogelijk maakt de voordelen van Ad Sitelinks te gebruiken voor nog meer campagnes.

Ad_Sitelinks_OVVE

Google geeft de optie om Ad Sitelinks in te stellen voor iedere campagne. Dit betekent dat men niet meer hoeft te wachten met het instellen van Ad Sitelinks totdat de campagne de prekwalificatie heeft bereikt, wat tot op heden wel zo was. Wanneer de zoekopdracht van een gebruiker overeenkomt met een zoekwoord in de advertentiegroep van de Ad Sitelinks campagne, dan bepaalt Google automatisch of de advertentie in aanmerking komt voor Ad Sitelinks. Op basis van de kwaliteit van de advertentie zal Google de één- of twee-lijnige sitelink laten zien.

Houd in gedachte dat Ad Sitelinks een extensie op campagneniveau is, dus de links moeten relevant zijn voor elke advertentie in de campagne. De optie is te vinden in het tabblad ‘Instellingen’ van de desbetreffende campagne. Onder de kop ‘Advertentie-extensies’ is de optie beschreven als ‘Sitelinks’.

In November heeft Google Ad Sitelinks gelanceerd om te helpen nog betere resultaten te behalen bij de best presterende advertenties. Sindsdien heeft Google adverteerders enorme winst zien maken met Ad Sitelinks. De klikfrequenties stegen gemiddeld met meer dan 30%.
Vandaag introduceerde Google een nieuw online platform, die het mogelijk maakt de voordelen van Ad Sitelinks te gebruiken voor nog meer campagnes (inclusief de algemene en merkloze campagnes).
Google geeft de optie om Ad Sitelinks in te stellen voor iedere campagne. Dit betekent dat men niet meer hoeft te wachten met het instellen van Ad Sitelinks totdat de campagne de prekwalificatie heeft bereikt.
Wanneer de zoekopdracht van een gebruiker overeenkomt met een zoekwoord in de advertentiegroep van de Ad Sitelinks campagne, dan bepaalt Google automatisch of de advertentie in aanmerking komt voor Ad Sitelinks. Op basis van de kwaliteit van de advertentie zal Google de één- of twee-lijnige sitelink laten zien.
Hou in gedachte dat Ad Sitelinks een extensie op campagneniveau is, dus de links moeten relevant zijn voor een advertentie in de campagne.
De optie is te vinden in het tabblad ‘Instellingen’ van de desbetreffende campagne. Onder de kop ‘Advertentie-extensies’ is de optie beschreven als ‘Sitelinks’.

( Artikel vertaald vanuit het Engels, bron: AdWords.blogspot.com )

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden
 1. knutselopdrachten.nl
  knutselopdrachten.nl zegt:

  Kan iemand mij vertellen wat nu eigenlijk beter is voor het verkrijgen van sitelinks.

  1) Een index in in een submap maken. Zie de site van de belastingdienst. Zij hebben site links. Neem het voorbeeld van ‘contact’ en zet nu eens index.html achter contact in het pad hiernaar toe (dus http://www.belastingdienst.nl/contact/index.html)

  of

  2) Of sitelinks laten genereren via de menustructuur op hoofdpagina van je website. Neem als voorbeeld ‘ contact’ van de site: petplan. Ook zij hebben site links, maar dan op een ander manier. (zie http://www.petplan.nl/contact.html)

  mvgr.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Productextensies, afkomstig uit Google Shopping. 2: Sitelinks 3: Telefoonummer uit de locatie extensies, afkomstig uit Google Places. 4: De nieuwe product Ads. 5: […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.