Uitbreiding AdWords statistieken in Google Analytics

Uitbreiding AdWords statistieken in Google Analytics

AdWords-rapporten-Analytics-PauwR-blogOm een Google Ads (AdWords) campagne goed te beheren heb je aan de statistieken van AdWords alleen niet genoeg. Het is ook erg belangrijk om te bekijken wat de AdWords bezoekers doen, nadat ze op een advertentie geklikt hebben. Deze statistieken zijn inzichtelijk door een koppeling tussen AdWords en Analytics. Door het bekijken van deze statistieken wordt een bezoeker niet alleen als klik gezien, maar kan ook de kwaliteit van deze bezoekers bepaald worden. Gisteren heeft Google aangekondigd dat zij nieuwe statistieken toevoegt aan, het toch al zo uitgebreide Google Analytics.

Het gaat hierbij om nieuwe rapporten voor de bezoekers die via AdWords op de website gekomen zijn. Naast de huidige AdWords statistieken in Analytics, zoals de gemiddelde tijd op de website per advertentiegroep of de opbrengst per zoekwoord, worden onder andere de volgende statistieken beschikbaar:

  • Het wordt mogelijk om de opbrengsten van de AdWords campagne per uur te bekijken. Aan de hand van deze statistieken kan bijvoorbeeld bekeken worden of het verstandig is om op een bepaald uur van de dag meer te bieden op bepaalde zoekwoorden, dan op een ander moment van de dag.
  • Het wordt mogelijk om per plaatsing in het inhoudsnetwerk van Google, te bekijken wat het opgeleverd heeft aan omzet. Aan de hand van deze statistieken kan bekeken worden of het verstandig is om een website uit te sluiten of er juist extra op te bieden.

Deze nieuwe statistieken zijn erg nuttig om de AdWords campagne nog verder te optimaliseren. Vanzelfsprekend zullen ook wij deze statistieken gaan gebruiken om de AdWords campagnes van onze klanten nog verder te optimaliseren. Bekijk hieronder het YouTube filmpjes waarin Google de nieuwe statistieken nader toelicht:

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.