Google Certified Partner nieuwe AdWords certificering

closeDeze post is 9 jaar, 11 maanden en 7 dagen geleden gepubliceerd, waardoor het mogelijk is dat sommige cijfers, feiten of functies inmiddels zijn verouderd. Houd hier rekening mee bij het lezen en/of reageren op dit artikel. Ga voor actuele artikelen naar de homepage van de PauwR Blog

gacqVandaag rolde Google haar nieuwe Google Certification programma uit onder de huidige Google Qualified Companies en Adwords Individuals. Google gaat strengere eisen stellen aan de kwalificaties, zodat deze hun waarde behouden. Zo dien je voor een individuele kwalificatie voortaan twee in plaats van één examen af te leggen. De eisen voor een bedrijfscertificering zijn (helaas) naar beneden bijgesteld. In plaats van twee hoeft er nog maar één medewerker gekwalificeerd te zijn. Ook is de eis van het beheren van minimaal 100.000 dollar per 90 dagen bijgesteld naar 10.000 euro per maand. PauwR voldoet overigens ruimschoots aan deze eisen met 8 gekwalificeerde individuen en een beheerd AdWords bedrag dat ver boven de eis ligt.

De nieuwe examens zijn overigens in onze opinie een stuk makkelijker dan de oude. Dit omdat de oude examens gericht waren op pure feitenkennis (die vaak zeer zelden toepasbaar was), terwijl de nieuwe examens gericht zijn op strategie en planning. Er zijn zelfs aparte examens voor het ‘Adverteren in het zoeknetwerk’, over ‘Rapportage en analyse’ en met als onderwerp ‘Weergave”. Oude examens komen over zes maanden te vervallen, dus voor die tijd moeten alle huidige Qualified Individuals opnieuw examen doen.

Ook lanceert Google de ‘Google Partner Search’, een zoekmachine voor internetmarketing bureaus. Dit is overigens niet hetzelfde als de ‘Google Bureaugids’ waar we onlangs over schreven. Het doel is echter hetzelfde, namelijk aan de hand van een aantal criteria het juiste bureau vinden voor het beheren van uw zoekmachinemarketing campagnes. U kunt deze dus gebruiken als u zelf op zoekt bent naar een (nieuw) bureau, maar u kunt ook direct mailen naar advies@pauwr.nl of bellen met 013-5821592 :-)

No votes yet.
Please wait...
1 antwoord
 1. Polle
  Polle zegt:

  Leuke persoonlijke toon en mening! Smilies zijn voor HyveRs!!!1!!!

  No votes yet.
  Please wait...
  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *