Promoot je video of commercial op YouTube (50 euro gratis!)

PauwR_blog_youtube_promoted_video_thumbIn oktober vorig jaar kondigde Google aan dat je voortaan je eigen video’s kon promoten op YouTube. Hierdoor kun je je videocommercial, bedrijfspresentatie of virale video promoten onder de YouTube bezoekers. Het promoten van je video gebeurt via Google Ads (AdWords). Net zoals bij AdWords, waar je per klik betaalt, betaal je bij Promoted Video’s alleen voor de keren dat je video wordt bekeken. Hieronder een korte handleiding hoe je promoted video’s instelt in je AdWords campagne.

Allereerst maak je bij voorkeur in een aparte campagne. Hier stel je alleen het Inhoudsnetwerk in (dus niet het Zoeknetwerk) bij de campagne instellingen. In een nieuwe advertentiegroep bepaal je vervolgens op welke zoektermen je gevonden wilt worden (YouTube is de 2e zoekmachine ter wereld!) en je maximale CPC. Dat zijn de kosten per klik en die beginnen al vanaf 0,01 euro. De advertentietekst die je in kunt geven komt naast je video te staan als deze wordt weergegeven.

Vervolgens kies je de video die je wilt gaan promoten. Dat doe je door bij Advertenties te kiezen voor ‘Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties’.

PauwR_blog_youtube_promoted_video_stap2

Kies voor ‘Videobestanden’ en vervolgens voor het sjabloon voor gesponsorde YouTube video’s, zoals hieronder.

PauwR_blog_youtube_promoted_video_stap5

Je kunt nu zelf een reeds bestaande video kiezen via je eigen kanaal of gewoon een losse video. Je kunt deze gewoon zoeken en vervolgens selecteren welke video je wilt promoten.

PauwR_blog_youtube_promoted_video_stap7

De Promoted Video is nu klaar en zal, indien het bod en de kwaliteit goed genoeg zijn om te worden getoond, snel naast de zoekresultaten op YouTube verschijnen. Via AdWords kun je de resultaten vervolgens bekijken. Lees zeker eerst deze optimalisatietips van Google om het maximale rendement te halen uit YouTube Promoted Video’s.

GRATIS 50 EURO TEGOED VOOR UW YOUTUBE PROMOTED VIDEO CAMPAGNE

Als u gebruik wilt maken van een promotietegoed ter waarde van €50 om uw nieuwe campagne voor gesponsorde video’s te lanceren, stuurt u een email naar gesponsorde.videos@gmail.com.
Geef daarbij het volgende aan:
– Het klantnummer (10 cijfers) van uw Google Ads (AdWords)-account;
– De naam van uw nieuwe campagne voor gesponsorde video’s.
Let op!
Zolang de voorraad strekt!
Elke onjuiste of onvolledige aanvraag wordt niet beantwoord.

Als je gebruik wilt maken van een promotietegoed ter waarde van €50 om je nieuwe campagne voor gesponsorde video’s te lanceren, stuur je een e-mail naar gesponsorde.videos@gmail.com.

Geef daarbij het volgende aan:

– Het klantnummer (10 cijfers) van je Google Ads (AdWords)-account;
– De naam van de nieuwe campagne voor gesponsorde video’s.

Zolang de voorraad strekt!

Elke onjuiste of onvolledige aanvraag wordt niet beantwoord.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.