Zorg voor een linkbuilding strategie

link-buildingWat zijn Link Building strategieën? Heb je die al? Als je ze hebt, volg je ze dan ook daadwerkelijk? Heb je een Link Building checklist die je volgt? Dit zijn enkele vragen die je na moet gaan wanneer je kwalitatieve en kwantitatieve links wilt koppelen naar een website of webpagina.

Google maakt gebruik van circa 200 meetpunten om websites te taxeren, hierbij wetende dat links één van de belangrijkste aspecten van zoekmachine optimalisatie zijn. Het probleem ligt daarentegen bij het nemen van maatregelen om de links te verzamelen.

Wanneer je niet bereid bent om intensieve arbeid te steken in link building, dan is het nuttig om dit deel van uw zoekmachine optimalisatie door een gerenommeerd SEO-bureau, dat gespecialiseerd is bij het verkrijgen van links, uit te laten voeren.

Tip: Neem een adviseur of onderneming die ervaring heeft in Link Building. Wees hierbij specifiek over de resultaten die je verwacht! Als je toch besluit zelf deze weg in te slaan, zorg dan voor een goede voorbereiding en gedetailleerd werk. De Link Building checklist is hiervoor een goede tool.

Link Building checklist:

  1. Wat is het doel? (Beslis waarom je Link Building gaat doen, kies één doel)
  2. Maak een strategie (Deel 1: Wie en wanneer?)
  3. Maak een strategie (Deel 2: Wat en op welke manier?)
  4. Maak een strategie (Deel 3: Waar kunnen de links verzameld worden?)
  5. Volg het ACT-systeem (Gebruik gemaakt van bovenstaande lijst? Begin dan met netwerken, verkennen en onderzoeken)

Wat is ACT:

  • Ask – Durf en vraag gewoon naar links.
  • Content – Creëer een waardevolle inhoud, zodat anderen mensen naar je willen terugkoppelen.
  • Timing – Plan en maak een proces dat voor jou werkt.

Conclusie:
Welke link building strategieën er ook zijn, je moet beschikken over een plan en een checklist. Als je dit niet hebt, begin dan niet want je raakt uit koers. Link Building gaat over vastberadenheid, niet noodzakelijk over kennis of creativiteit (alhoewel deze helpen). Focus op de strategieën, maar besteed het grootste deel van je tijd aan de uitvoering van het plan.

(Artikel vertaald vanuit het Engels, bron: SearchEngineJournal.com)

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] linkbait (‘aas’ voor potentiële linkplaatsers) centraal. Over linkbuilding zijn vele goede artikelen over geschreven, dus dat ga ik hier niet […]

  2. […] linkbait (‘aas’ voor potentiële linkplaatsers) centraal. Over linkbuilding zijn vele goede artikelen over geschreven, dus dat ga ik hier niet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.